Corpurile neinsufletite ale recrutilor erau asezate in patru randuri. Generalul Walid al Assawi, comandantul provinciei Diyala, a precizat ca in urma investigatiei care a urmat s-a tras concluzia ca recrutii au fost impuscati dupa ce li se ordonase sa se intinda la pamant.

Cadavrele au fost descoperite de localnici, care au vazut cum recrutii fusesera capturati de persoane necunoscute. Recrutii, care nu-si incheiasera perioada de pregatire, plecau acasa, in permisie.

Un numar de 37 de cadavre au fost descoperite sambata si alte 12 duminica.

Potrivit unei teorii, cei 12 ar fi reusit sa evite o prima capturare, sambata.

Toti cei ucisi purtau haine civile si nici unul nu avea vreo arma asupra sa.

"Se pare ca ambuscada in care au cazut a fost pusa la cale de o forta bine pregatita, care dispunea de informatii foarte precise", afirma un inalt oficial din serviciile de securitate.

Recrutii proveneau in principal din zonele siite din sudul tarii, inclusiv Basrah, Amarah si Nassiriyah.

Localnicii considerau ca zona lor e relativ sigura, pana acum neintamplandu-se incidente majore.

Fortele de securitate irakiene sunt una din tintele predilecte ale insurgentilor.

Numai sambata, 20 de membri ai fortelor de ordine si-au pierdut viata in atentate separate cu autombile capcana. Alti 47 au fost raniti.

Diplomat american ucis

Departamentul de Stat de la Washington a anuntat ca un diplomat american, Ed Seitz, care lucra la ambasada americana din Bagdad, a fost ucis in urma unui atac cu mortiere asupra unei baze militare americane din apropierea aeroportului.

Pe de alta parte, grupul militant cel mai cautat din Irak, condus de Abu Musab al Zarqawi, raspunzator pentru mai multe rapiri si decapitari, a anuntat ca si-a schimbat numele.

Pe mai multe adrese de internet folosite de gruparile islamiste se anunta ca Tawhid al Jihad a devenit acum Tanzeem Qaedat Al Jihad Fee Bilad Al Rafidain, sau Organizatia al Qaeda a jihadului din Irak.

In urma cu o saptamana, grupul isi proclama loialitatea fata de reteaua condusa de Osama bin Laden.

Este inca unul din motivele pentru care fortele americane si-au reinnoit ofensiva impotriva orasului Fallujah, unde si-au gasit adapost oamenii lui Zarqawi si poate chiar el insusi.

De cateva saptamani incoace, aviatia americana bombardeaza aproape zilnic obiective din Fallujah.

Presedintele Bush a afirmat de multa vreme ca Irakul a ajuns principalul front de lupta impotriva terorismului.