Jack Dyer Crouch II, ambasadorul SUA in Romania, a ales sa petreaca trei zile in judetul Gorj, impreuna cu familia sa, fara ca vreo oficialitate locala sa stie de vizita acestuia

Insotit de familie si alte cateva persoane din cadrul corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, ambasadorul Jack Dyer Crouch II a vizitat pesteri si manastiri din judet si a escaladat cateva stanci de pe Valea Sohodolului, chiar pe timp de ploaie.

Ambasadorul a vrut sa ia parte la o serie dintre actiunile prevazute in programul "Gorj Aventura", coordonat de seful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. Ambasadorul SUA si-a dezvaluit identitatea abia in ziua plecarii.

"A fost foarte impresionat de ceea ce i-am aratat. L-am dus la Polovragi, a escaladat muntele pe ploaie. Nici nu ne-am purtat oficial, ca sa zic asa. Abia dupa ce am dat mana, la final, mi-a spus ca este ambasadorul SUA si ca va reveni. Atunci am ramas cu gura cascata", a spus Sabin Cornoiu.

Programul "Gorj Aventura" include urmatoarele activitati: rafting, rafting nocturn (pentru prima data in Romania), cascade, canyoning, pesteri, avene, scuba, speleo scuba, alpinism, escalada, mountainbike, cicloturism, drumetie, schi alpin, iceclimbing, 4x4, caiac.

Peste 25 de activitati montane pentru o vacanta, un weekend, un team building sau un team adventure de neuitat, aceasta este recomandarea echipei Salvamont Gorj. Activitatile programului se desfasoara in zona montana a judetului Gorj, in masivele Parang, Valcan, Mehedinti si Godeanu.

Toate activitatile se deruleaza la o distanta de 10-40 km de municipiul Tg. Jiu, oras in care se afla si centru de comanda si coordonare al programului.