Turneul prin Moldova al delegatiei Aliantei D.A., condusa de Traian Basescu si de Calin Popescu Tariceanu, a prilejuit atacuri dure din partea presedintelui PD la adresa contracandidatului sau in cursa electorala, Adrian Nastase.

Campania de prezentare a programului de guvernare a PNL-PD in Moldova i-a dat ocazia lui Traian Basescu sa aduca critici si amenintari tot mai virulente liderului PSD, Adrian Nastase. In cadrul unui mars organizat la Piatra Neamt, Basescu l-a atacat direct pe Nastase, promitandu-i ca o sa-l invinga din primul tur de scrutin.

Mai mult, presedintele PD a tinut sa precizeze ca abia asteapta o confruntare fata in fata cu contracandidatul sau, pe care acesta o amana de patru ani.

Turneul in Moldova i-a dat ocazia lui Traian Basescu nu doar sa aduca argumente despre proasta guvernare a PSD, ci si sa-l asigure pe Adrian Nastase ca il va invinge fara probleme. Stimulat de raspunsurile entuziaste ale oamenilor prezenti la marsul din Piatra Neamt, Basescu a lansat chiar afirmatia la adresa lui Nastase ca in noiembrie vom avea " prima bomboana care se va topi la racoare".

"Un presedinte cu obraz"

Stilul popular si deschis al discursului lui Traian Basescu a fost intru totul pe placul participantilor la marsurile sau la mitingurile organizate la Buzau, Piatra Neamt, Roman si Iasi. Replica favorita a publicului, care a starnit de fiecare data aplauze, a fost insa cea prin care Basescu a raspuns criticilor potrivit carora nu ar avea fata de presedinte.

"Un presedinte nu trebuie sa aiba fata, ci obraz", a afirmat de cateva ori Traian Basescu. Liderul PD a aprofundat afirmatia explicand oamenilor ca menirea unui presedinte este aceea de a-si respecta natiunea. Basescu a vorbit despre un nou tip de presedinte, acela caruia votul nu-i da numai putere, ci si responsabilitate.

Campania de promovare a programului politic le-a prilejuit moldovenilor si cunoasterea indeaproape a famililor celor doi copresedinti ai Aliantei. Doamnele Basescu si Tariceanu au fost tot timpul prezentate multimii.

De altfel, candidatul pentru Cotroceni al Aliantei a insistat de fiecare data in discursul sau asupra protectiei pe care a dat-o familiei, dar si echipajului sau de marinari, aceeasi pe care o va oferi romanilor ca presedinte.

Rugaciune pentru candidati

Marsul de la Piatra Neamt s-a incheiat cu o interventie a preotului Bisericii "Sfantul Ioan", construita de Stefan cel Mare. Acesta a invitat delegatia PNL-PD, din care au facut parte si primarul Gheorghe "Pinalti" Stefan, Mona Musca, Gheorghe Flutur, sa intre cateva momente in sfantul lacas.

Preotul i-a indemnat pe Basescu si pe Tariceanu sa sarute Sfanta Evanghelie "asa cum fac marii presedinti ai lumii".

El le-a dat membrilor delegatiei in frunte cu cei doi candidati la functiile de presedinte si de prim-ministru al Romaniei cate o icoana reprezentandu-i pe Sfintii Constantin si Elena si pe Sfantul Stefan cel Mare.

Preotul a tinut sa precizeze ca, asa cum Sfantul Constantin a biruit dusmanii in numele Sfintei Cruci, tot astfel si candidatii Aliantei vor invinge. Manifestarea s-a incheiat cu o scurta rugaciune pentru toti cei prezenti si pentru victoria Aliantei D.A.