Presedintele Ion Iliescu a confirmat ca se va implica in campania electorala a partidului de guvernamant.

El a declarat: "Am decis sa imi continui mandatul, imi indeplinesc toate obligatiile de sef al statului si o sa vad cum anume ma voi strecura pentru a-mi sustine si candidatura la Senat."

Faptul ca Ion Iliescu si-a propus ca, din pozitia de presedinte al statului, sa faca si campanie electorala a starnit reactii critice puternice din partea reprezentantilor opozitiei dar si a UDMR.

"Impardonabil"

Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a declarat la BBC ca intentia presedintelui e “impardonabila” fiindca Ion Iliescu doreste sa faca o campanie “desantata” PSD, din pozitia de presedinte al Romaniei.

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, aminteste ca partidul sau a atacat la Curtea Constitutionala legea alegerilor, care ii permite presedintelui in exercitiu sa candideze independent pe listele unui partid.

Eugen Nicolaescu a declarat la BBC ca Ion Iliescu incalca prevederile constitutionale, fiindca nu poate fi si candidat si presedinte.

De asemenea, senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs considera ca presedintele Ion Iliescu face mai degraba campanie PSD decat propriei sale candidaturi.

“Domnul presedinte nu are nevoie sa isi faca campanie pentru Senat, dat fiind ca a indeplinit deja doua mandate la conducerea tarii”

Peter Eckstein Kovacs a subliniat ca un presedinte trebuie sa fie impartial si nu are voie sa faca campanie electorala unui partid.