Un cutremur de pamant cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a inregistrat in noaptea de duminica spre luni in Muntii Vrancei.

Specialistii au catalogat evenimentul ca fiind unul fara importanta, mai ales ca a fost vorba de un cutremur de mare adancime. Informatiile concrete arata ca pamantul s-a cutremurat la ora 22.56, iar sursa energiei degajate a fost la 150 de kilometri adancime. Cutremurul nu a fost simtit nici in zona Vrancei, si nici la Bucuresti.

In zona Muntilor Vrancei se inregistreaza, in medie, cateva cutremure pe zi cu magnitudinea mai mica de 4 grade pe scara Richter.

Aceasta este considerata o activitate seismica normala. Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului, ne-a declarat ca seria acestor cutremure de mica intensitate nu trebuie sa alarmeze pe nimeni.

"Nu este vorba de faptul ca aceste cutremure de mica intensitate ar anunta un cutremur mai mare. Abia dupa 2006 putem discuta despre asa ceva", a conchis oficialul de la Bucuresti.