Pentru melodia “Povestea oricui” au luat “coristi” de pe strada

Pe 28 noiembrie, la Sala Polivalenta, Voltaj lanseaza printr-un super-concert albumul “Povestea oricui”. Materialul vine la doi ani de la tragicul accident rutier in care a fost implicat basistului Vali Ionescu, zis Prunus, soldat cu decesul fiicei si al iubitei sale.

Pentru ca, in aceasta perioada, formatia a beneficiat de un important sprijin moral din partea fanilor, cei cinci componenti le-au multumit acestora printr-un cintec, “Si ce?”, inclus pe album. Concertul va fi unul special si a costat 80.000 de euro. Gabi Constantin, zis Porkus, si Calin Goia, alias Pictorul, ne-au spus mai multe.

Organizatorii au obisnuit publicul cu spectacole gratuite. Credeti ca vor da oamenii 75.000 de lei pe bilet sa va vada?

G.C.: Nu stim. Noi ii asteptam, iar cei care vor veni nu vor fi dezamagiti. Spectacolul va fi deosebit de toate celelalte. In plus, pentru prima oara la un concert al unei formatii, va exista un ecran, adus din Anglia, pe care se va proiecta o grafica speciala pentru fiecare piesa pe care o vom cinta.

Cum ati realizat radiografia merelor, de pe coperta albumului?

C.G.: Am cumparat mai multe soiuri de mere de la piata si ne-am dus la spital, sa le facem radiografii. Acestea n-au iesit cum trebuia si, ulterior, le-am refacut pe computer.

Despre ce necunoscuti carora le multumiti pe coperta albumului, este vorba?

C.G.: Aveam nevoie de un cor mare pe capul de refren al piesei “Povestea oricui”, care da titlul albumului. La inceput, ne-am luat prietenele, apoi tehnicienii, si tot nu erau destule voci. Atunci am iesit in poarta studioului sa intrebam lumea de pe strada: “Va rugam frumos, nu vreti sa veniti sa imprimati niste voci cu noi?”. Si oamenii au venit. Acestora le multumim.

Ce eveniment v-a inspirat melodia “Si ce?”

C.G.: Piesa a fost facuta drept multumire pentru fanii nostri, pe care ii consideram prietenii nostri, dupa cele doua momente grele prin care am trecut in 2002. In acel an am intrerupt pentru doua luni activitatea concertistica. Atunci am primit o multime de incurajari pe toate caile, si prin telefoane, si prin mail-uri, din partea fanilor nostri.

Cum s-a finalizat cazul lui Prunus?

G.C.: Nici nu s-a inceput urmarirea penala. S-a constatat ca accidentul a avut cauze naturale evidente. In acea zi a avut loc o furtuna puternica in Baragan, pe linga Fetesti. Accidentul s-a produs din cauza acelor conditii. A fost un ambuteiaj in fata lui, pe sosea, din cauza unor crengi rupte, pe care nu l-a putut evita. In urma expertizelor politiei s-a constatat ca circula doar cu 40 km/h.

S-a aflat, pur si simplu, intr-o situatie pe care nu avea cum sa o evite. Toate acestea au dus la concluzia sa nu se inceapa urmarirea penala.

- De ce parte veti fi in campania electorala?

G.C.: Din principiu sintem apolitici, onoram orice fel de contract electoral datorita faptului ca vrem sa fim aproape de public. De fiecare data, campania ne-a dat ocazia sa cintam in locuri in care cu alte ocazii era putin probabil sa o facem, spre exemplu in orase mici, unde nu se organizeaza spectacole.

Nu avem nici un mesaj politic pentru public, nu cintam pentru nici un partid anume in exclusivitate.

C.G.: Vom concerta daca ni se asigura conditiile tehnice pe care le dorim. In plus, nu vrem sa vina candidatul sa ne intrerupa la jumatatea concertului.