Noul sau “hit”: “Porompompom”

In spectacolele pe care le sustine, “regina muzicii populare romanesti”, asa cum se autointituleaza, strecoara si piesa “Porompompom”, pe care o interpreteaza cu aplomb. Incredibila veste ne-a fost confirmata de Fuego, aplecarea Irinei Loghin spre muzica latino datorindu-se chiar tinarului solist.

Cei doi pregatesc albumul “Mama si fiul”, care urmeaza a fi lansat in decembrie, de RBA. “Pe acest material s-a vrut ca Fuego si doamna Irina Loghin sa cinte altceva decit de obicei. Astfel, eu voi interpreta citeva melodii ale Irinei Loghin, cu textele schimbate insa, pentru a reda dialogul mama-fiu.

Vom fi acompaniati de orchestra “Lautarii” din Chisinau, condusa de Nicolae Botgros.

Dinsa va cinta piesele cu care s-a lansat acum 35 de ani, precum “Curge Prahova la vale” sau “Mi-ai dat, mama, cintecul”, dar si cintece latino, precum “Porompompom”. De asemenea, interpretam impreuna si tangoul “Am plecat de linga tine, mama”, dar si celebra “Sevilla””, ne-a declarat Fuego.

Artistul a ales-o ca “mama” pe Irina Loghin pentru ca, “orice s-ar spune, aceasta ramine mitul muzicii populare romanesti”.

In privinta largirii orizontului interpretativ, Irina Loghin urmeaza exemplul prietenului si colegului sau din parlament, Ion Dolanescu. Nu cu mult timp in urma, acesta a pus pe ritmuri turcesti piesa “Balalau” si a aparut la citeva posturi de televiziune imbracat ca un sultan.