Pe buletinul de vot pentru alegerea presedintelui, locurile s-au ocupat pana la numarul 9. Ultimii doi, Raj Tunaru - presedintele Partidului Tineretului Democrat - si Petre Roman - presedintele Partidului Forta Democrata - s-au inscris ieri. De bucurie ca a strans 203 mii de semnaturi, Raj Tunaru a cantat imnul electoral al partidului pe care il conduce pe culoarele Biroului Electoral Central.

Daca ajunge si presedinte de tara, el nu are obiective foarte multe. Vrea doar sa vegheze "la respectarea articolului din Constitutie care obliga statul sa asigure mijloace economice si sociale, un nivel de trai decent tuturor cetatenilor". Al noualea candidat, Petre Roman, si-a depus candidatura si cele 217 mii de semnaturi de sustinere, dupa-amiaza.

Inainte de venirea sa, trei tineri activisti s-au chinuit sa fixeze pe zidurile casei vecine un banner imens cu poza lui Roman avand pe umeri pulovar rosu de revolutionar. "Stiu ca putem invinge si saracia, si coruptia si mai stiu ca sunt acel candidat care isi poate asuma aceasta raspundere, iar nu altii", a declarat Roman.

El nu a dorit sa precizeze cui va da voturile daca nu va intra in turul doi. Intre momentele Tunaru si Roman, a dat reprezentatie la BEC insusi Faur Isaia. El a protestat fata de decizia BEC de a nu-i fi validata candidatura pentru ca nu are listele cu semnaturile sustinatorilor.

"Daca o persoana strange cele 200 de mii de semnaturi cu datele din buletin, acolo nu mai este vot secret, este un vot public", sustine Faur Isaia. Nemultumirea sa este generata si de refuzul Guvernului de a-i da bani pentru organizarea campaniei si strangerea de semnaturi.

Intrebat daca supararea il va face sa foloseasca din nou cerneala, asa cum a procedat la alegerile din 2000, cand a aruncat continutul unei calimari in figura lui Emil Constantinescu, Faur a declarat ca aceasta problema "plictiseste lumea" si trebuie sa gaseasca "altceva mai nou, mai substantial". "De ce n-ar ramane o surpriza? Trebuie gandit.

La treaba cu cerneala a iesit pasienta pentru ca a fost putin studiata hoteste. Doresc sa ofer surprize bine gandite, cu subtilitate, pentru nivelul unei persoane care are pretentia sa candideze la presedintie", a spus Faur Isaia.

El este hotarat sa protesteze pe perioada intregii campanii, timp in care va trai cu un "senvis si un suc sau o bere" si va compune texte de genul: "E jale mare in Bucuresti/ E jale mare in toata tara/ Cautand ca sa muncesc / De dimineata pana seara..."