In cursul noptii de miercuri spre joi s-a produs un cutremur de magnitudine medie simtit in Romania si in tarile vecine.

Seismul s-a produs la ora 23:34 (ora Romaniei) si s-a simtit in mai multe orase, intre care Iasi, Bacau si Bucuresti - unde a produs intreruperea temporara a comunicatiilor.

In capitala sute de oameni au chemat ambulantele in prima ora dupa producerea seismului, dar medicii de la Salvare au declarat agentiei Reuters ca aproape toti au suferit atacuri de panica si ca nu s-au inregistrat persoane cu rani grave.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, Dumitru Marcel - citat de agentia Reuters - a declarat ca pana acum nu s-au inregistrat stricaciuni semnificative.

'Cutremur moderat'

Institutul de Seismologie din Bucuresti au anuntat ca epicentrul cutremurului s-a inregistrat in Judetul Vrancea.

Institutul pentru Fizica Pamantului a precizat ca magnitudinea seismului a fost de 5,8 grade pe scara Richter.

Primele estimari indicasera o magnitudine de 6 grade pe scara Richter.

Luni se produsese un alt cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter in Judetul Vrancea, iar un altul cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter fusese simtit pe 27 septembrie.

Cutremurul din 1977 a masurat 7,6 grade pe scara Richter si a facut peste 1.000 de victime.

Autoritatile de aparare civila din Bulgaria au anuntat ca seismul s-a simtit si in tara vecina, dar e prea devreme sa se stie daca a produs distrugeri semnificative.

Cutremurul a mai fost simtit in Turcia, Ucraina si Republica Moldova.

Geofizicianul american John Bellini a declarat agentiei Reuters ca a fost un 'cutremur moderat', produs la o adancime normala pentru regiunea respectiva.