Acuzat si suspendat de “The FA”

Dupa ce The Sun a scris ca Adrian a fost ieri incriminat oficial de englezi pentru dopaj, riscind o pedeapsa de doi ani, impresarii jucatorului au criticat dur presa britanica. “S-a terminat pentru Mutu”, a titrat ieri The Sun, referindu-se la viitorul atacantului roman la Chelsea.

Tabloidul britanic scrie ca Adrian Mutu (foto) a fost oficial pus sub acuzare de catre sefii Comisiei de Disciplina a federatiei engleze si ca romanul a fost deja suspendat, in asteptarea unei decizii care va veni la finalul audierilor. Influentul cotidian a mai scris ieri ca Adrian risca o pedeapsa severa, de doi ani de suspendare.

The Sun considera ca tratamentul dur aplicat fotbalistului roman este in contrast cu blindetea cu care a fost judecat Rio Ferdinand anul trecut, cind fundasul englez a fost lasat sa joace la clubul sau pina in momentul in care i s-a dictat suspendarea de opt luni.

Federatia de la Londra pastreaza inca tacerea

Federatia Engleza de Fotbal (“The FA”) a refuzat ieri sa comenteze informatiile privind suspendarea atacantului roman al formatiei Chelsea, care a fost depistat pozitiv in urma unui control antidoping, a informat ieri BBC. Potrivit sursei, oficialii din cadrul Comisiei de Disciplina a FA vor lua o decizie finala dupa audierile ce vor avea loc in urmatoarele zile.

“O suspendare atit de lunga ar fi ca o umbra asupra carierei lui Mutu si ar insemna sfirsitul aventurii de pe Stamford Bridge, idee cu care romanul deja s-a obisnuit”, a apreciat ieri BBC.

“Numai minciuni au scris englezii”

Impresarii jucatorului, Victor Becali si Gica Popescu, au negat vehement cele publicate ieri de tabloidul englez. “Numai prostii au scris cei de la The Sun de cind a razbatut in presa problema lui Adi.

Au speculat foarte mult pe acest subiect, insa tot ce au scris ei sint numai minciuni”, a declarat Popescu, in timp ce Victor Becali a punctat: “Era normal ca Mutu sa fie suspendat pina la aflarea verdictului, insa, deocamdata, nu s-a stabilit nimic in legatura cu o eventuala suspendare. Si in nici un caz pentru doi ani.

Din informatiile noastre, federatia engleza va anunta decizia finala pe 3 sau 4 noiembrie”.

FRF trebuie sa plateasca

Federatia Romana de Fotbal a fost amendata zilele trecute de FIFA cu suma de 5.500 de franci elvetieni pentru cartonasele galbene primite de jucatorii romani in meciurile disputate pina acum in preliminariile Campionatului Mondial. Dupa jocul de la Praga, disputat pe 9 octombrie, forul condus de Mircea Sandu a trimis o scrisoare catre FIFA prin care isi cere scuze pentru comportamentul inadecvat.

Ca urmare a acestei pozitii a FRF, Comitetul de Disciplina cu sediul la Zürich a decis ca amenda sa scada de la 15.000 de franci la 5.500. (Marian Bratu) iulian.valvoiu@prosport.ro

andrei.nourescu@prosport.ro

Pro Sport, 29 oct 2004

Celebrul tabloid britanic l-a luat iarasi la tinta, in numarul sau de ieri, pe internationalul roman al lui Chelsea, considerand ca, o data ce Federatia Engleza de Fotbal l-a suspendat si l-a pus sub acuzatia de consum de substante interzise, cariera lui Mutu este terminata.

"Pentru Mutu, totul s-a terminat", suna titlul articolului din "The Sun" in care fotbalistul este "atentionat", prin vocea purtatorului de cuvant al gruparii Chelsea, ca "trebuie sa se teama de o suspendare maxima, de doi ani". Jucatorul roman, care primeste un salariu saptamanal de 60.

000 de lire sterline din partea clubului londonez, a fost comparat cu fundasul lui Manchester United, Rio Ferdinand. Acesta din urma a putut juca bine-mersi in echipa lui Alex Ferguson pana la luarea deciziei finale (opt luni de suspendare, pentru ca nu s-a prezentat la un control antidoping), in timp ce Adrian Mutu isi asteapta "cuminte" sentinta.

De aceea, sursa citata mentioneaza ca acest lucru ar putea fi, totusi, un argument in favoarea pitesteanului, cu atat mai mult, cu cat fotbalistul, desi a negat in continuare ca ar fi consumat cocaina, nu a mai cerut efectuarea probei B.

Continua ora de psiho-terapie

Intre timp, dupa ce a purtat, la inceputul saptamanii, o discutie cu impresarii sai, Gica Popescu si Victor Beacli, si s-a intalnit cu reprezentantul clubului Chelsea, Peter Kenyon, Adrian Mutu si-a continuat constiincios programul, mergand la psiholog pentru sedinta "obligatorie" de o ora.

Cum, insa, hotararea Federatiei Engleze de Fotbal in ceea ce-l priveste se amana, fostul capitan al Nationalei "evadeaza" frecvent din Insula Britanica pentru a merge la Roma. Ultima "escapada" a fotbalistului in "Cizma" s-a petrecut miercuri, el plecand insotit de mama sa, pentru doua zile, in capitala Italiei.

Decizia finala se amana

Federatia Engleza de Fotbal a refuzat, ieri, sa comenteze pe seama zvonurilor ce sustin ca decizia in "cazul Mutu" a fost deja luata. Potrivit BBC, oficialii din cadrul Comisiei de Disciplina a FA vor lua o decizie finala dupa audierile ce vor avea loc in zilele urmatoare. De asemenea, sursa citata a precizat, la randul ei, ca Mutu risca o suspendare de doi ani.

"O suspendare atat de lunga ar fi ca o umbra asupra carierei lui Mutu si ar insemna sfarsitul aventurii de pe «Stamford Bridge», idee cu care romanul deja s-a obisnuit", noteaza BBC.

Daily Mirror: "Federatia Engleza de Fotbal ar putea alege sa impuna o reabilitare a lui Mutu pe termen lung in detrimentul unei suspendari imediate, dar acest lucru este putin probabil sa se intample, din cauza ca jucatorul a apelat la consumul de droguri".

Gheorghe Popescu: "Pana cand Federatia Engleza de Fotbal nu va lua o decizie in «cazul Mutu», vorbim degeaba!".

Gardianul, 29 oct 2004