Guvernul a propus, printr-un proiect de lege aprobat ieri, improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu o suprafata de 95.000 ha de teren forestier, urmand ca veniturile obtinute din exploatarea padurilor sa fie utilizate pentru restaurarea monumentelor bisericesti.

Contributia statului la restaurarea si intretinerea monumentelor respective, care in prezent se ridica la circa 50 de miliarde de lei anual, s-ar reduce semnificativ la o valoare mult mai mica prevazuta in standardele UNESCO de protejare a monumentelor.

"Este o problema destul de veche, care s-a plimbat prin foarte multe instante", a spus premierul Adrian Nastase, care a adaugat ca aceasta solutie a fost convenita cu IPS Pimen. Proiectul de lege va fi trimis Senatului in procedura de urgenta.

Problema restituirii padurilor catre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a fost sustinuta, in actualul mandat parlamentar, de catre vicepresedintele PNL, senatorul Gheorghe Flutur. Parlamentarul liberal a acuzat, in repetate randuri, Guvernul ca nu vrea sa rezolve aceasta chestiune, promitand ca ea va fi remediata de indata ce Alianta D.A. va castiga alegerile.