AOL afirma ca produsul McAfee poate scana si indeparta virusii daunatori furnizati prin software peer-to-peer, download-uri Web, CD-ROM-uri si fisiere media.

Pana acum AOL percepea o taxa lunara de 2.95$ pentru serviciu, in incercarea de a-si creste baza de abonati. Dupa ce de mai bine de doi ani este martora unui exod in masa a abonatilor sai premium, acum AOL incerca sa-si pastreze clientii prin noi oferte.

Compania incearca sa vanda o versiune "bring your own access", pentru o taxa lunara de 14.95$, pentru abonatii care intentioneaza sa treaca pe o conexiune broadband de pe telefonul lor sau o companie de cablu. Serviciul complet dial-up costa 23.90$ pe luna.

In acelasi timp, AOL incerca sa-si "condimenteze" serviciul prin oferirea in premiera si in exclusivitate de continut, precum concerte live si show-uri TV.

Compania incearca sa pozitioneze securitatea ca o necesitate pentru utilizatori, in acest sens lansand cateva studii care sa contientizeze amenintarile virusilor si spyware.

Dar AOL nu este singura companie care ofera software antivirus ca parte a unui pachet de servicii. Atat Yahoo cat si MSN ofera caracteristici antivirus si anti-spyware in pachetele lor premium de servicii.