Parchetul Inaltei Curti a comunicat ieri inceperea urmaririi penale fata de trei fosti angajati ai SC "Neptun" SA Miercurea Ciuc, firma patronata de Csibi Istvan. Pap Zsolt, Toth Erik si Costin Neculai sunt acuzati de violare de domiciliu, lipsire de libertate in mod ilegal si talharie.

Mai mult, Pap, a savarsit fapta in stare de recidiva postcondamnatorie, iar Costin in stare de recidiva postexecutorie. In cursul lunii aprilie 2003, cei trei, care la acea data erau angajati la SC "Neptun" SA Miercurea Ciuc, au intrat in locuinta lui Asandei Ianos, pe care il acuzau ca ar fi furat o suma de bani de la societate.

Acesta a fost batut si dus apoi la sediul societatii, acolo fiind legat si interogat timp de sapte ore. Asandei nu a recunoscut vreun furt, motiv pentru care agresorii l-au lovit in cap cu o bara metalica si i-au strivit cu un ciocan degetele aratator si inelar de la mana dreapta, cauzandu-i leziuni corporale vindecabile in 28-30 de zile de ingrijiri medicale.

Cei trei s-au intors la locuinta lui Asandei, de unde au luat un televizor. Magistratii au emis in urma cu doua zile mandate de arestare pe numele celor trei pe o perioada de 15 zile.

Parchetul ICCJ subliniaza ca actiunea sus-mentionata "se alatura cauzelor aflate pe masa prourorilor din raza Curtii de Apel Targu Mures, in care omul de afaceri Csibi Istvan si complicii sai sunt cercetati pentru fapte si activitati infractionale cu un deosebit pericol social".