Un ghid sexual aprobat de Vatican incurajeaza credinciosii sa faca dragoste mai des, intr-un efort de a combate “impotenta si frigiditatea” si de a linisti ingrijorarea papala privind declinul ratei natalitatii in rindul romano-catolicilor italieni, scrie “The Sunday Telegraph”.

Controversata carte, intitulata “E pacat sa nu o faci”, este scrisa de doi teologi - Roberto Beretta si Elisabetta Broli - care promit sa dea raspunsuri la “tot ce vrei sa stii despre sex, dar Biserica (aproape) niciodata nu a indraznit sa-ti spuna”.

Cartea contine si un interviu deschis cu cardinalul Ersilio Tonini, care sustine ca Vaticanul a aparat intotdeauna “nobilitatea sexualitatii”, care este considerata de Biserica drept o “comoara” a umanitatii. Aceasta, in pofida faptului ca acum 40 de ani tot Vaticanul publicase un ghid de conduita sexuala care interzicea chiar si sarutul inainte de casatorie.

Autorii au mai inclus si citate din discursuri papale pe tema sexualitatii, precum si declaratii ale altor inalte fete bisericesti, care iau partea “materialismului catolic sanatos” privind sexul marital.

In plus, lucrarea contine si capitole foarte indraznete, cum ar fi invocarea unor justificari teologice ale masturbarii postcoitale la femeile care nu reusesc sa aiba orgasm in timpul actului sexual normal.