Nacho Duato, unul dintre cei mai importanti coregrafi ai lumii, va sosi la Bucuresti impreuna cu compania de dans pe care o conduce din 1990. Compania Nacional de Danza va sustine, sub egida “Intilnirile JTI”, doua spectacole extraordinare.

Programul include creatii coregrafice semnate Nacho Duato, pe care criticii il considera cel mai talentat coregraf al noului val, numele lui fiind amintit de multe ori alaturi de cele ale maestrilor sai, Maurice Bejart si Jiri Kylian.

Printre premiile pe care le-a obtinut pina acum se numara: Golden Dance Arad (1987), Benois de la Danse (2000), National Dance Award (2003), Golden Medal for the Merit in Fine Arts (1988), L'Ordre des Arts et des Lettres (1995). In cei 14 ani de cind conduce Compania Nacional de Danza, Duato a reusit sa-i imprime o nota personala, aducind-o in prim-planul dansului international.

Cele doua spectacole ale companiei Nacional de Danza vor avea loc la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti, in zilele de 12 si 13 noiembrie, de la ora 19.00.