Antrenorul stelist Marius Gliga si-a retras echipa de pe gheata, sambata, in partida de campionat cu SC Miercurea-Ciuc, dupa ce jucatorul Evgheni Emilianenko a fost lovit cu crosa in barbie. "Am luat decizia de a retrage echipa pentru ca, in urma unui atac de la spate asupra lui Emilianenko, arbitrii au refuzat sa dialogheze cu noi.

Jucatorii de la Miercurea-Ciuc au avut intrari foarte dure, tolerate de arbitri", a declarat Gliga, care a spus ca jucatorii sai au fost vanati de arbitri. "Arbitrajul a fost ostil si a tolerat intrarile dure ale jucatorilor de la Ciuc, iar Legachev si Emilianenko, cei mai buni jucatori ai echipei, au fost vanati.

Legachev abia a iesit din spital pentru ca a suferit o comotie in timpul acestei partide", a spus antrenorul stelist.

Observatorul partidei, antrenorul federal Alexandru Halauca, a declarat ca incidentul a plecat de la o faza in care "nici unul dintre cei trei arbitri ai partidei nu a observat o intrare dura asupra unui jucator de la Steaua", partida fiind intrerupta in minutul 14 al celei de-a doua reprize, la scorul de 3-3.

La meciul dintre SC Miercurea-Ciuc si Steaua, federatia a delegat un arbitru din Miercurea-Ciuc, Levente Galusniac, promovat la inceputul acestui sezon ca arbitru de centru. Intrebat de ce s-a procedat asa, observatorul partidei, Alexandru Halauca, a declarat ca este vorba despre un experiment al federatiei.

"De fiecare data, am fost acuzati de cei de la Miercurea-Ciuc de faptul ca aducem arbitri neutri, dar care favorizeaza Steaua. Cum au fost doua meciuri, am decis ca partida de sambata sa fie arbitrata de un bucurestean, iar cea de azi de un arbitru din Miercurea-Ciuc", a spus Halauca.

El a precizat ca, in sedinta biroului federal de saptamana viitoare, va fi vizionata caseta cu inregistrarea meciului si nu a exclus posibilitatea ca arbitrul partidei sa fie suspendat. In urma scandalului, secretarul general al Federatiei Romane de Hochei, Eduard Pana, a declarat ca, potrivit regulamentului, indiferent de ce vor evidentia imaginile video, Steaua va pierde partida cu 0-5.