Google a anunţat că a achiziţionat compania Keyhole, specializată in software bazat pe Web care permite utilizatorilor să vizualizeze imagini prin satelit de oriunde de pe glob.

Termenii financiari ai inţelegerii nu au fost anuntaţi, dar Google a spus că a redus preţul pentru pachetul software de bază al Keyhole, Keyhole 2 TL, de la 69,95 dolari la 29,95 dolari.

Achiziţia Keyhole subliniază eforturile depuse de Google de a-şi lărgi capacităţile de căutare dincolo de rezultatele primare ale unei pagini Web, intr-un domeniu in care competiţia se incinge tot mai tare.

Un exemplu al strategiei companiei este o caracteristică ce permite utilizatorilor să vizualizeze fragmente din unele cărţi. Compania a inceput testarea serviciului anul trecut şi l-a incorporat in motorul său principal de căutare, la inceputul acestei luni.

De asemenea, Google a prezentat recent Google Desktop Search, o aplicaţie thin-client care permite utilizatorilor să caute printre e-mailuri, documente Microsoft Office, chat-uri AOL şi alte date de pe computerul personal.

Keyhole, fondată in 2001, oferă software ce permite utilizatorilor Internet să vizualizeze imagini geografice colectate prin satelit şi din avioane. Tehnologia se bazează pe o bază de date multiterabyte de informaţii cartografiate.

Soft-ul oferă posibilitatea de mărire a imaginii; in unele cazuri se poate mări pană la nivelul unei străzi. Compania nu are o bază de imagini de inaltă rezoluţie pentru intreg globul, dar site-ul său Web oferă o listă de oraşe care sunt disponibile pentru o vizualizare mai detaliată.

Compania s-a concentrat pe acoperirea celor mai mari arii metropolitane din Statele Unite şi lucrează la extinderea acoperirii.