Atacantul Adrian Ilie este considerat de conducerea gruparii FC ZUrich cel mai linistit jucator strain care a evoluat la clubul elvetian, scrie cotidianul "Neue Zurcher Zeitung", intr-un articol dedicat fotbalistului roman si intitulat "Cobra neinteleasa".

"Ilie cred ca nici nu stie unde este biroul meu", spune directorul sportiv al clubului elvetian, Freddy Bickel, citat de cotidianul din ZUrich, ca sa sublinieze faptul ca romanul nu a facut niciodata probleme actualei sale echipe. Totusi, potrivit sursei citate, Adrian Ilie, transferat in luna iulie la gruparea elvetiana, nu s-a integrat inca in noul colectiv.

"Problemele au inceput pentru Ilie destul de repede dupa transferul sau. Noii sai coechipieri l-au luat pe roman drept blazat si arogant. Norii se pare ca s-au mai imprastiat. Ilie a invatat sa fie mai deschis cu coechipierii sai, sa le stranga mana la victorii. Nu ca romanul s-ar fi transformat, dintr-o data, intr-un extrovertit cu mult sarm, dar ceva mai deschis tot a devenit.

Totusi, Ilie nu pare sa se fi integrat complet in noul colectiv. FC ZUrich si Adrian Ilie raman o relatie constransa de interesul ambelor parti", scrie publicatia elvetiana. Cotidianul elvetian aminteste de faptul ca evolutiile neconvingatoare ale romanului au facut ca porecla de "Cobra", ce ii fusese data de fostul antrenor al Valenciei, Claudio Ranieri, sa se intoarca impotriva lui.

"Porecla s-a intors ca un bumerang impotriva lui, romanul fiind numit "Reptila fara dinti". De cand s-a transferat, Ilie a marcat un singur gol in cele sase meciuri de campionat in care a evoluat. Cinci din cele sase meciuri cu romanul in teren au fost pierdute de FC ZUrich. Antrenorul Lucien Favre a reactionat si l-a trecut pe Ilie pe banca de rezerva.

Socotelile s-au facut rapid: cu Ilie, FC ZUrich pierde, fara el, castiga", scrie "Neue Zurcher Zeitung". Publicatia elvetiana concluzioneaza ca jucatorul roman ramane acelasi fotbalist de neinteles. "Romanul ar avea nevoie sa mai lucreze la imaginea sa. Nu s-a gandit inca sa se retraga. Ilie cauta biserici izolate in care sa poata canta la orga, pentru ca acasa nu are un astfel de instrument.

Adrian Ilie pare sa ramana un neinteles", afirma ziarul elvetian.