Anuntata initial ca o discutie despre alegerile din SUA, emisiunea “Se intimpla in Romania”, difuzata marti seara la Antena 1, a fost deturnata catre o dezbatere pur electorala. In afara de Mircea Geoana, PSD l-a avut drept avocat si pe fostul consilier guvernamental Emil Hurezeanu, care a pus constant la zid opiniile exprimate de reprezentantul Aliantei, Sorin Frunzaverde.

“Decit o licitatie ca aceea cu RomTelecom, fara rezultate si care mai mult a indesat bani in buzunarul unor ministri decit a scutit, mai bine una fara licitatie, dar care nu are efectele astea”. “Domnul Basescu nu a avut nesansa sa il intilneasca pe presedintele Kerry, caruia o sa-i spuna ca Bush si-a luat tainul cu Bechtelul”.

“Eu nu pot sa accept, de exemplu, ca premierul francez ar fi cazut la o intelegere cu Nastase ca sa ia un procent”. Acestea sint doar citeva dintre declaratiile facute de fostul consilier al lui Adrian Nastase, Emil Hurezeanu, la emisiunea de marti seara, unde a fost prezentat ca analist politic.

Interventiile lui Hurezeanu nu au facut decit sa-i ofere “munitie” lui Mircea Geoana, care a lansat asupra lui Frunzaverde un tir de acuzatii pe tema esecurilor fostei guvernari din perioada 1996-2000. Din care inclusiv Mircea Geoana a facut parte, ca ambasador al regimului Emil Constantinescu la Washington.

Fara sa spuna vreo vorba despre rolul sau in fosta guvernare, Geoana a vorbit numai despre “politica noastra si a mea, si a lui Adrian Nastase”. El l-a intrebat pe Frunzaverde “de ce nu am privatizat nimica in 1997-2000?”.

“Eu prefer sa fiu criticat de domnul Frunzaverde si de opozitie in campania electorala ca am facut ceva, ca am construit 50 km de autostrada si, peste citeva zile, inca 50 km de autostrada in patru ani de zile in Romania. Am privatizat, in sfirsit, lucruri pe care trebuia sa le faceti din 1997 pina acum”, a spus Geoana. “Se puteau face din 1992”, i-a replicat Frunzaverde.

“De ce nu le-ati facut cind ati fost la guvernare”, a insistat Geoana. “Dar din 1992-1996 trebuia sa le faceti dumneavoastra”, a spus Frunzaverde. “Care este grija noastra cu aceste contracte? Exista o implicare ca primul-ministru al Frantei si cancelarul Schroeder, impreuna cu marile lor firme, au luat spaga?”, a intervenit Hurezeanu.

Primind un raspuns negativ de la Frunzaverde, fostul consilier de la Palatul Victoria a avut o replica memorabila: “Numai asta ne-ar putea deranja. Altceva nu”.