Gheorghe Ciuhandu, candidatul PNTCD pentru Presedintie, a declarat ca in aceasta cursa electorala nu exista un partid sau o alianta politica de centru-dreapta, extrema stanga fiind reprezentata de PRM si Corneliu Vadim Tudor, stanga politica fiind caracterizata de Uniunea PSD+ PUR, iar Alianta D.A. PNL-PD ocupa centru-stanga esichierului politic.

In acest sens, primarul Timisoarei a aratat ca "Alianta Dreptate si Adevar aluneca spre stanga", nereprezentand electoratul de centru-dreapta.

Putem convinge!

El a subliniat ca PNTCD este singura formatiune politica de centru –dreapta, pentru ca sustine valori si programe specifice dreptei. De asemenea, Ciuhandu a spus ca partidul pe care il conduce s-a schimbat: "exista un program nou si o echipa noua care pot convinge".

Totodata, liderul taranist a reiterat faptul ca vine din afara sistemului din care fac parte Traian Basescu si Adrian Nastase, inainte de 1989 el nefiind membru de partid. Intrebat ce se va intampla daca PNTCD nu va intra in Parlament, Ciuhandu a aratat ca "proiectul politic pe care il conduce va continua pentru ca exista sprijinul Partidului Popular European (PPE).

"In acest sens, el a aratat ca PPE sustine regruparea fortelor crestin-democrate in jurul PNTCD. In acelasi timp, el a opinat ca PNTCD a fost singurul partid care si-a asumat responsabilitatea guvernarii precedente, aratand ca fostul Guvern a realizat o serie de reforme importante.

Referindu-se la ministrii taranisti, Ciuhandu a declarat ca in domeniile conduse de acestia s-au efectuat schimbari majore.