IBM a anuntat noul sasiu IBM eServer BladeCenter la un pret mic si gama unica de solutii "business-in-a-box" ( solutii la cheie) care se adreseaza IMM-urilor, sprijinind reducerea costurilor si a timpului necesar achizitionarii, adaptarii si implementarii serverelor BladeCenter intr-o infrastructura TI.

Creat special pentru intreprinderile medii, modelul new entry-level BladeCenter Express permite intreprinderilor mici sa obtina accesul la tehnologia superioara IBM eServer BladeCenter la un pret extrem de convenabil.

Impreuna cu noul sasiu accesibil Express blade, IMM-urile care sunt clienti IBM pot profita de solutiile speciale, finantarea si serviciile create pentru a sprijini reducerea costurilor de achizitie si implementare, avand drept obiectiv amortizarea rapida a investitiilor TI.

"Noi contrazicem conceptul ca serverele blade sunt destinate numai intreprinderilor mari. Am observat o cerere extraordinara din partea clientilor IMM si ofertele noastre BladeCenter se adreseaza in mod cert deficientelor acestora", a afirmat vicepresedintele IBM eServer BladeCenter, Jeff Benck.

"Anuntul de astazi reprezinta raspunsul la aceasta cerere si o alta dovada a angajamentului nostru ferm de a ne indrepta investitiile spre inovatii pentru a crea si a dezvolta produse si servicii practice, accesibile, care sa sprijine nevoile TI si de afaceri ale clientilor din IMM-uri."

Crestere anuala de 60%

Serverele Blade reprezinta segmentul cu cea mai rapida dezvoltare din lume, crescand cu 60% pe an in intervalul 2003 – 2007. Totodata, analistii IDC estimeaza ca performantele se vor imbunatati cu 25 % pana in anul 2007.

Date recente ale IDC arata ca IBM este furnizorul principal de servere blade, cu o rata a profitului de 43,8 procente, castigand 18 puncte din actiuni in timpul celui de-al doilea trimestru al acestui an si inregistrand o crestere a actiunilor mai mare decat a oricarui alt furnizor, inclusiv HP.

Set de solutii inovative

De asemenea, compania IBM a anuntat si lansarea unui set de solutii inovative "Business-in-a-Box" BladeCenter care faciliteaza, pentru clientii IMM, implementarea unor solutii de infrastructura simplificate, dezvoltarea si administrarea resurselor si ofera o mai mare flexibilitate printr-o infrastructura scalabila, concomitent cu reducerea costurilor totale de operare.

Acestea cuprind : Business in a Box cu solutii Linux – este destinat clientilor atenti la preturi.

Business in a box, bazat pe Linux si pe aplicatiile open source, poate aborda fiecare aspect al afacerii, inclusiv documente, imprimare, email, Web, baza de date, stocare si conexiune. In cazul in care se solicita functionalitate suplimentara, precum in cazul mySAP Small Business Suite, clientii pot opta pentru ’’business in a box’’ cu o infrastructura bazata pe Linux si IBM DB2.

Business in a Box cu solutii Microsoft – construit pe IBM Director, care ofera intreprinderilor medii posibilitatea administrarii mai usoare a infrastructurii.

Aceasta solutie de la Microsoft este conceputa sa-i sprijine pe clienti in rezolvarea nevoilor intregii afaceri. Combinatia dintre BladeCenter si produsele Microsoft faciliteaza integrarea de servere, stocarea si interconectarea, sprijinind aplicatii precum e-mail-ul si fisierul/ functia de imprimare intr-un mediu flexibil si dinamic.