Publicatia "The Mirror" a anuntat ieri ca pe Adrian Mutu il asteapta o suspendare de noua luni, aceasta fiind recomandarea primita de Comisia de Disciplina de la Federatia Engleza de Fotbal. "Membrii Comisiei de Disciplina a Federatiei, condusa de Barry Bright, se vor intalni maine (n.r. astazi) pentru a decide soarta atacantului concediat de Chelsea dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina.

seful Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti Britanici, Gordon Taylor, a avertizat insa FA ca va impiedica lupta impotriva drogurilor daca nu va fi ingaduitoare cu romanul", noteaza cotidianul "The Mirror". Sursa citata precizeaza ca Mutu a fost sfatuit sa admita ca s-a dopat, pentru ca astfel va starni compasiune, dar a fost concediat de Chelsea.

"Daca mergi la tribunal, accepti ca esti vinovat si te lasi la mila judecatorilor, atunci datoria tribunalului este sa te trateze corect. Daca FA ii va da lui Mutu sanctiunea maxima - suspendare pe o perioada de doi ani - atunci nici un jucator in situatie similara nu va mai recunoaste ca a luat droguri, de teama sa nu pateasca ce a patit Mutu.

in loc sa ajute la lupta impotriva drogurilor, o suspendare drastica va face si mai rau", a declarat Gordon Taylor.