După mai bine de şase luni de stat pe tuşă, Cristi Chivu şi-a făcut revenirea in formaţia Romei. Revenire care a coincis cu primul punct al "giallorossilor" in grupă, 1-1 cu Leverkusen, rezultat echivalent insă cu eliminarea completă din cupele europene.

Antrenorul Luigi Del Neri n-a mizat aseară pe căpitanul "naţionalei" de la inceput şi a aşteptat repriza secundă. Introdus in minutul 63, in locul lui Sartor, Chivu şi-a luat in primire postul obişnuit in centrul defensivei. Şi nu a greşit.

Pentru că golul semnat de Berbatov (82) trebuie imputat lui Dellas şi portarului Zotti, ridiculizaţi de atacantul bulgar cu două loburi. Degeaba a incercat Chivu să mai salveze de pe linia porţii.

De menţionat că, deşi meciul de pe "Olimpico" s-a disputat cu porţile inchise, terenul Romei fiind suspendat două etape după ce arbitrul Anders Frisk a fost lovit in cap cu o monedă in partida cu Dinamo Kiev, 25.000 de fani şi-au incurajat favoriţii din afara stadionului.

AS ROMA - BAYER LEVERKUSEN 1-1

(Montella 90+3 - Berbatov 82)

AS ROMA: Zotti - Sartor (63 Chivu), Dellas, Mexes, Cufre - Mancini, De Martino, Aquilani, D'Agostino (63 Mido) - Totti, Montella (90+5 Corvia). Antr. L. Del Neri

LEVERKUSEN: H.J. Butt - Balitsch, Roque Junior, Juan (49 Nowotny), Placente - B. Schneider (86 Freier), Robson Ponte (90+5 Callsen-Bracker), Babici, Ramelow, Krzynowek - Berbatov. Antr. K. Augenthaler

A arbitrat Lucilio Cortez Batista (Portugalia).

Meci jucat fără spectatori