Walter Zenga a decis cu citeva ore inainte de meci componenta primilor 18 jucatori, renuntind pentru partida contra italienilor la trei dintre fotbalistii din lot: Pitu, Dinita si Falemi. Desi s-a vehiculat ideea ca Vasili Hamutovski l-ar putea inlocui pe Martin Tudor, in cele din urma tehnicianul i-a dat credit ultimului, care a avut evolutii apreciate.

La meci a asistat si federalul Cristian Bivolaru, care urmeaza sa se intoarca alaturi de delegatia romana in tara, in cursul acestei dupa-amieze. Antrenorul “ros-albastrilor” spune ca echipa sa a inceput meciul foarte prost si ca Steaua da dovada de mari slabiciuni fizice. Italianul a venit la zona mixta dupa 25 de minute de la finalul partidei.

Era posomorit, insa a raspuns tuturor intrebarilor, inclusiv celor care veneau de la jurnalistii italieni. Apoi s-a scuzat si a plecat. Pe chip i se citea intristarea ca n-a invins in tara unde s-a nascut.

Cum a fost meciul?

Walter Zenga: N-am intrat bine in meci, fiindca am inceput partida foarte slab, foarte prost. E greu sa faci fata in Europa cu o echipa foarte slaba din punct de vedere fizic.

Ati jucat la 0-0?

Nu. In nici un caz. Am vrut sa jucam deschis, dar echipa s-a comportat slab si am cedat initiativa.

Mai sint sanse?

Dupa acest rezultat, ele s-au diminuat, insa trebuie sa speram. Besiktas a invins pe Bilbao, iar pentru noi cel mai important lucru este sa-i invingem pe teren propriu. Nu va fi usor, dar n-avem o alta varianta.

Sinteti dezamagit?

Normal. Cum sa fiu dupa o infringere? Important este sa invatam din greseli si sa gasim solutiile pentru a obtine rezultate.

Daca toti ar fi jucat cu daruirea lui Petre Marin, Radoi, Paraschiv si Oprita, ar fi fost ceva. Calificarea se joaca la Bucuresti in meciul cu Besiktas. E o partida decisiva

Mihai Stoica, presedinte Steaua

A fost o partida buna, insa Parma a fost superioara Stelei

Arrigo Sacchi, director tehnic Parma

M-a deranjat atitudinea suporterilor stelisti, care m-au injurat. Referitor la meci, am avut si noroc, dar asta face parte din fotbal. Din pacate accidentarea de la genunchi, pentru care am fost schimbat, se pare ca este destul de grava - Ianis Zicu, mijlocas Parma

Ianis Zicu, injurat

Galeria ros-albastrilor a numarat aseara la Parma circa 500 de suporteri, jumatate dintre ei sosind in ziua meciului cu cinci autocare puse la dispozitie de conducerea clubului din Ghencea. Cu o ora si jumatate inaintea inceperii partidei, ei au fost asezati intr-un colt al stadionului “Ennio Tardini”, dupa care au inceput injuraturile la adresa fostului dinamovist Ianis Zicu.

“Figlio de putana”, au scandat acestia, dupa care s-au arborat citeva bannere cu continut obscen la adresa rivalei Dinamo, dar si la actualul jucator al Parmei. “Forza Steaua Boys Bologna” reprezenta singurul banner cit de cit civilizat al galeriei ros-albastre.

Zicu s-a intretinut minute bune cu Pitu si Cristea, dar cel mai mult cu doctorul Ionut Codrean, cu care s-a tinut de git discutind ca doi vechi prieteni cind echipele au iesit sa inspecteze gazonul.

Impotriva militarilor, de Ziua Armatei!

Intreaga Italie a sarbatorit ieri Ziua Armatei, prilejuind diverse manifestari omagiale. Din aceasta ecuatie n-a lipsit nici Parma, unde s-au desfasurat importante defilari si parade chiar in ziua confruntarii cu Steaua, fosta echipa a Armatei Romane. Circulatia in centrul orasului s-a intrerupt citeva ore bune, pina si biciclistii fiind obligati sa ocoleasca anumite zone.

Oficialii din Ghencea glumeau ieri pe seama acestei situatii: “Armata Romana bate Armata lor chiar de ziua lor. O sa le stricam sarbatoarea!”.

Interes redus

Cu toate ca intilnirea reprezenta un meci din grupele Cupei UEFA, ambianta a fost dezolanta din cauza miilor de scaune goale. Fara indoiala, Serie A este mai importanta decit Cupa UEFA.

A demonstrat-o in primul rind faptul ca antrenorul parmegian Silvio Baldini a trimis o echipa de rezerve, menajindu-si titularii, dar si ca asistenta a lasat de dorit, mii de scaune fiind goale la inceputul meciului de pe arena “Ennio Tardini”.

Fondul sonor a fost asigurat de galeria Stelei, care a apelat la un arsenal de fumigene si torte (foto), meciul fiind intrerupt in minutul 2 pentru citeva momente. Spectatori italieni au venit mai degraba ca la o piesa de teatru decit ca la un meci de fotbal.

Steagurile galben-albastre au lipsit cu desavirsire, iar locul 19 din clasamentul primei divizii parca era mai important decit orice pe lume.

Au dat iama in magazine

In dimineata zilei meciului, prietenele si logodnicele fotbalistilor din Ghencea, ramasi la hotel pentru sedinte tehnice, au iesit la o plimbare, din care n-au lipsit cumparaturile. Incintate de magazinele din Parma au fost Loredana, prietena lui Lovin, si Mihaela, consoarta fundasului Eugen Baciu. “Baietii ne-au dat bani de-ajuns, dar trebuie sa le luam si lor ceva...

Oricum, ne-am achizitionat citeva parfumuri si mici cadouri pentru cei dragi”, ne-a spus Mihaela, aprobata de Loredana. Fetele au continuat sa cutreiere micul oras, sub privirile tantose ale italienilor.