Poetul Mircea Dinescu a cerut ieri oficial, in cadrul unei conferinte de presa, Serviciului Roman de Informatii sa se sesizeze si sa declanseze o ancheta fata de materialele aparute in revista "Romania Mare". Acesta reclama faptul ca revista a prezentat o nota a SRI privind activitatea sa si a familiei sale inainte de Revolutie.

"Am vazut in «Romania Mare» si in alte doua ziare o nota a SRI-ului, cu stampile oficiale, cu semnatura lui Georgescu, prin care se fac tot felul de afirmatii false despre mine si socrii mei. Vreau sa stiu cine este autorul acestor note si cum au ajuns la Vadim Tudor si la PRM, sau daca este vorba despre o plastografie ordinara", a spus Dinescu.

"Cred insa ca este vorba de un material contrafacut in redactia «Romaniei Mari». Cred ca Vadim are securisti de ultima speta, niste racani, daca crede ca poate falsifica asa, orice document."

"Ma asteptam ca, in clipa in care se publica in presa romaneasca un document care este considerat al SRI, serviciul sa ia imediat atitudine", a apreciat Dinescu, adaugand ca ii va adresa o scrisoare lui Radu Timofte, pentru ca acesta sa-i raspunda "care este realitatea" in ceea ce priveste materialul respectiv.

Dinescu a aprecat ca nu este suficient ca serviciul sa spuna doar ca documentul nu-i apartine. "Acest serviciu secret, ale carui stampile se folosesc, ar trebui obligatoriu sa dea in judecata acest partid sau acest personaj", a continuat el.

Dinescu a mai spus ca nu se va multumi cu faptul ca SRI va nega acest document, serviciul trebuind, in opinia sa, sa ancheteze cine a "plastografiat" documentul, semnatura lui Costin Georgescu si cele trei stampile.

Revista "Romania Mare" a sustinut in ultimele numere ca Mircea Dinescu a fost sursa si informator al Securitatii. Oficiosul PRM a publicat, in acest sens, o Nota a Serviciului Roman de Informatii pe care se afla semnatura lui Costin Georgescu, directorul SRI in perioada 1997 - 2000

SRI: Nota din "Romania Mare" legata de Dinescu nu apartine serviciului

SRI a anuntat joi ca nota referitoare la Mircea Dinescu publicata in "Romania Mare" nu apartine serviciului, iar semnatura nu este a fostului director, Costin Georgescu. "Insemnele de identificare ale notelor elaborate de catre SRI sunt total diferite de cele existente pe nota publicata de "Romania Mare". Semnatura olografa nu apartine domnului Costin Georgescu", se arata in comunicat.