Aproape 5% dintre candidatii la alegerile parlamentare, verificati pana acum de Colegiul CNSAS, au colaborat cu fosta Securitate - afirma Mircea Dinescu, membru al Colegiului.

Potrivit acestuia, cele mai multe cazuri au fost identificate la PRM. Mircea Dinescu se plange totodata ca CNSAS nu a gasit intelegere la Ministerul Apararii, caruia i-a cerut mai multe date. Aceste declaratii ar putea amplifica disputa deschisa pe care Mircea Dinescu o poarta cu Partidul Romania Mare si cu liderul sau, Corneliu Vadim Tudor.

Mircea Dinescu spune ca documentul lansat de PRM, potrivit caruia el ar fi colaborat cu fosta securitate, este un fals. Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor sustine ca documentul prezentat este "autentic" si poarta semnatura fostului director al SRI, Costin Georgescu si stampile ale SRI. Dar si purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru il contrazice pe liderul PRM.

Mircea Dinescu nu este insa multumit cu raspunsul sec al SRI. El vrea ca aceasta institutie sa-i ceara explicatii liderului PRM.