Bucurestiul a intrat in anotimpul afiselor electorale. Lipite, spinzurate, ancorate, mari cit blocul sau mici de-o palma, afisele arunca ocheade de campanie trecatorilor.

La Universitate un Nastase grizonat linga un Iliescu zimbaret, pe Bulevardul Unirii un Becali atirnat de stilp, la Piata Muncii un Ciuhandu ancorat pe sase etaje de bloc, iar pe Basescu, ferit de ochii strazii, nu l-am gasit decit pe afisele din corturile de campanie, cu ardeii aferenti. Sint proaspete, cu lipici, fara mustati si neincercanate inca de carioca neagra.

Pe stilpii de afisaj stau de-a valma, traind in buna convietuire insa, fete primitoare de voturi - Milut, Nastase, Corina Cretu si...Miss Europa de est. Lumea priveste lung si trece mai departe. Unii se opresc si comenteaza aparitiile.

La Sfintu Gheorghe, Nastase iar. “Am dat 6,5 milioane de lei pentru tinerele mamici”. O tinara mamica priveste afisul, opreste caruciorul cu bebele si intoarce pe toate fetele marinimia primului-ministru: “Daca stateam in banii astia... E vorba de celebra ordonanta anti-mama care stabileste plafonul maximal al indemnizatiei pentru mama.

A defavorizat 15a din mamici care aveau un venit ce depasea cu mult acest plafon”.

La Piata Muncii, candidatul PNTCD la presedintie, Gheorghe Ciuhandu, acoperind sase etaje de bloc, e mana cereasca pentru locatarii din spatele afisului: “E foarte bun... nu intra mustele si tintarii, nu intra praful. E minunat. Au vrut si cei de pe partea cealalta a blocului, dar nu s-a mai adus... Parca era vorba de unul cu... nu stiu cum l-o chema.”

In inghesuiala de pe stilp convietuiesc in buna intelegere oameni si feline.

Ce potrivita simbioza!

La Obor, Alexandru Stanescu se exprima vizavi de Becali: “Sa ne lase in pace cu Steaua lui. Daca ar avea si cap pe linga bani, poate...

Si eu sint stelist!”

O imagine care aminteste de declaratia lui Traian Basescu: “La tepe baieti, in piata Victoriei dupa 28 noiembrie!” Pina una alta tepele

s-au mutat in piata Universitatii. Sotii Tanase stau cu ochii pe afisul cu Nastase si Iliescu: “Sa vina lumea sa plinga si sa boceasca cu vorbe aci linga tablou.

Asa ar trebui.

Sa boceasca de saracie. Vremea lor a trecut! A trecut vremea lor!”

Dintr-un afis jerplit Traian Basescu, prezidentiabilul Aliantei PNL-PD incearca sa faca fata puhoilui de afise pesediste dar si criticilor electorilor cu privire la “fata” sa.

Oprisan vrea partidul unic "pentru a nu deruta alegatorii"

Directorul Societatii de Transport Public Focsani (STPF), membru al partidului de guvernamint, foloseste microbuzele si autobuzele unitatii pentru a face reclama electorala Uniunii PSD+PUR. Ion Diaconu a dispus tapetarea autovehiculelor cu afise, afirmind ca PSD a incheiat un contract in acest sens, care contine clauze de “exclusivitate”.

Pentru cele 30 de microbuze, pesedistii au platit insa doar 15 milioane de lei, dupa cum a declarat directorul STPF. In schimb, daca o firma ar dori sa inchirieze spatiu publicitar pe microbuze si autobuze, negocierea incepe de la 50 de euro/metru patrat.

Directorul a mentionat ca, desi a primit cereri si din partea partidelor de opozitie, s-a vazut nevoit sa le refuze, din motive de concurenta. “PSD-ul a fost primul care a incheiat contractul. Va dati seama ca nu isi pot face campanie si alte partide pe aceleasi microbuze, pentru ca ar deruta electoratul”, a mentionat Ion Diaconu. Directorul a recunoscut ca este membru PSD de un an.

(Silvia Vrinceanu)