O grupare din cadrul retelei al-Qaida a amenintat cu represalii poporul american, caruia i-a promis "un iad fara sfarsit" pentru ca l-a reales in functia de presedinte pe George W. Bush, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Internet al organizatiei.

"Urmatoarele zile vor demonstra ca acela pe care l-ati ales va va implica intr-un iad nesfarsit", se arata in comunicatul semnat de Brigazile Abu Hafs al-Masri, sectiunea europeana a retelei lui Ussama bin Laden. Autenticitatea mesajului nu a putut fi imediat verificata.

"Desi criminalul Bush a varsat sangele musulmanilor in ultimii patru ani si in pofida crimelor pe care le-a comis si continua sa le comita in Afganistan, Palestina si Irak, observam ca nivelul sau de popularitate si sprijinul de care beneficiaza din partea populatiei cresc", adauga textul.

"Acest lucru denota natura poporului american, care a aprobat razboiul impotriva islamului desfasurat" de Statele Unite, precizeaza comunicatul.

Brigazile Abu Hafs al-Masri, care au revendicat atentatele comise, la 11 martie, la Madrid, poarta numele comandantului operatiunilor militare ale retelei al-Qaida ucis in timpul interventiei armatei americane in Afganistan, in 2001.