Vicepresedintele AP Smaranda Enache a declarat, ieri, ca partidul pe care il reprezinta sprijina autonomia Tinutului Secuiesc si obtinerea dublei cetatenii de catre maghiari.

"Desi in programul initial AP nu a introdus autonomia Tinutului Secuiesc si dubla cetatenie, nu avem obiectiuni de principiu impotriva acestor obiective", a aratat Enache.

Ea a adaugat ca, in opinia AP, subregiunile Tinutul Secuiesc au dreptul sa-si formuleze tipul de organizare, iar autonomia si dezvoltarea regionala, pe care AP le sprijina, ar fi singurele care ar putea stopa exodul maghiarilor din aceste regiuni.

"Militam pentru o regionalizare pe fundamentul vechilor regiuni istorice si pentru o reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei", a subliniat Enache, potrivit careia, in actuala forma de organizare, Romania a devenit "o combinatie de stat cu organizare dictatoriala si un altoi de legislatie europeana incapabil sa functioneze".

De altfel, candidatii Uniunii Civice Maghiare (UCM) ocupa toate locurile de pe listele AP la alegerile parlamentare din Harghita si Covasna, in timp ce la Mures, Satu Mare, Salaj si Maramures, UCM are candidati doar la Camera Deputatilor. Unul dintre principalele obiective ale UCM este obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc.