Fostul realizator TV Oreste Teodorescu este cercetat, potrivit Politiei Capitalei, pentru loviri si alte violente si, sustin aceleasi surse, urmarit penal pentru detinerea fara drept a unui cutit in locuri publice, scrie Gardianul. Oreste a declarat vineri seara la Antena 1, in Observator, ca s-a condus dupa legea onoarei nefacand altceva decat sa-si apere mama in fata injuriilor aduse de cei patru "derbedei".

Fostul realizator TV Oreste Teodorescu este cercetat, potrivit Politiei Capitalei, pentru loviri si alte violente si, sustin aceleasi surse, urmarit penal pentru detinerea fara drept a unui cutit in locuri publice. Oreste a fost implicat, joi seara, intr-un conflict cu alti patru tineri, aflati, ca si el, in trafic, in centrul Capitalei.

In timpul scandalului, Oreste a scos un briceag si, in imbulzeala produsa, l-a intepat superficial pe unul dintre "adversari".

Joi seara, in jurul orei 18.30, Oreste Alexandru Scarlat Teodorescu se afla, impreuna cu mama sa, in propria masina, un Renault Magane II, pe Bulevardul Magheru, indreptandu-se spre Universitate. In trafic, acesta a observat ca, dintr-un autoturism Dacia Solenza, care circula paralel cu masina sa, patru tineri ii fac semne obscene.

Acelasi autoturism a accelerat si l-a depasit, manevra prin care "i-a taiat calea" realizatorului TV. In dreptul strazii C.A. Rosetti, ambele masini au fost nevoite sa se opresca, la semafor. Enervat de gesturile si injuraturile carora le-a fost tinta, Oreste a coborat din masina, vrand sa le ceara socoteala celor patru tineri.

Potrivit politistilor, realizatorul TV a luat din torpedoul autoturismului un briceag cu lama de opt centimetri. Deja provocati, tinerii nu au stat prea mult pe ganduri si au descins si ei din Dacia Solenza, cu intentia de a se lua la bataie.

"Joi seara, Oreste a fost implicat intr-un incident, in centrul Capitalei, care a fost rezolvat de Politie."

S-a aparat cu un briceag

Potrivit anchetatorilor, Oreste a declarat ca abia in momentul in care s-a vazut, practic, singur impotriva celor patru, a scos briceagul din buzunar, pentru a se apara in caz de nevoie.

In acele momente, cei patru tineri, Marian Catalin Rosoga, de 23 de ani, Cornel Aurelian Calin, de 24 de ani, Mihai Ilie, de 25 de ani si Puiu Szekely, de 28 de ani, soferul si proprietarul Daciei Solenza, il recunoscusera deja pe realizatorul TV. Au urmat replici dure si de o parte si de cealalta, iar in invalmaseala produsa, Oreste l-a zgariat usor cu lama cutitului pe Puiu Szekely.

In acele momente, un politist trecea prin zona si a intervenit, ducandu-i pe toti participantii la scandal la Sectia 1. "Pana sa intervina politistul, cei patru il imobilizasera deja pe Oreste Teodorescu.

Il recunoscusera, si acest lucru cred ca a fost in favoarea sa, pentru ca, in alte conditii, nu ar fi scapat usor singur impotriva a patru barbati", ne-a declarat comisar sef Ion Bucur, comandantul Sectiei 1 Politie. Tanarul ranit a fost dus la Spitalul Sfantul Pantelimon, unde, dupa ce i-au fost acordate ingrijiri medicale, a fost indrumat la domiciliu.

De asemenea, Puiu Szekely s-a dus si la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici, pentru examinare.

Oreste: «Nu suport sa fiu injurat de mama!»

Referitor la acest incident, Oreste ne-a declarat: "Intr-adevar, ma indreptam catre locul unde isi serba fiica mea ziua de nastere. Pe Bdul Magheru, o Dacia, care nici macar nu avea numarul de inmatriculare pe spate, m-a depasit de doua ori, ultima data taindu-mi efectiv calea, timp in care cei patru din autoturism m-au recunoscut la volan si m-au injurat, facand si semne obscene.

Ceea ce m-a determinat sa cobor din masina si sa le cer socoteala a fost faptul ca m-au injurat de mama. In masina am un briceag pe care il folosesc la pescuit si l-am luat, cand am coborat, pentru eventualitatea in care voi fi atacat de acei derbedei. Repet, nu am avut intentia sa lovesc pe nimeni, ci doar sa ma apar.

In imbulzeala care s-a produs, unul dintre ei a fost atins putin la fata, iar eu la mana. Recunosc, am avut o atitudine barbateasca, nu m-am lasat calcat in picioare si, daca s-ar mai intampla o data, as proceda la fel. Probabil, daca lasam capul jos si mergeam mai departe, nu se mai intampla nimic, dar nu am putut.

Este de-a dreptul penibil ca eu si mama mea sa fim injurati degeaba, in strada, de toti derbedeii."

Gardianul - 6 noiembrie 2004

Oreste, pus sub acuzare

In ziua in care fata lui a implinit 9 ani, Oreste Teodorescu a ajuns la Sectia 1 pentru a fi anchetat in legatura cu un incident ciudat, produs in buricul Capitalei. Oreste este cercetat acum pentru lovire sau alte violente si detinere fara drept a unui cutit in locuri publice.

Scandalul a izbucnit joi seara in fata Cinematografului Scala, din Capitala, la un semafor, acolo unde Oreste - aflat la volanul unui Renault Megane si Marian Catalin Rosova - soferul unei Dacii Solenza - au oprit masinile pentru a lamuri cine pe cine a suparat in trafic. Ce s-a intamplat ulterior in acel loc, sub privirile a zeci de oameni, nu este foarte clar.

in doar cateva secunde, spiritele s-au incins si, de la injuraturi si semne obscene, s-a ajuns la imbranceli si chiar la o incaierare in toata regula produsa in intersectie.

Cand agentul principal Marius Ionescu, de la Brigada Rutiera, care a trecut intamplator prin zona cu scuterul de serviciu, a intervenit pentru a potoli spiritele, Oreste avea un briceag in mana, iar unul din cei cinci ocupanti ai Daciei, Paul Szeky, era ranit la fata. impreuna cu cei implicati in scandal, la Sectia 1 a fost audiata si mama lui Oreste, care a fost martor la incident.

Dupa ce a dat declaratie, femeia a plecat acasa, la ziua nepoatei sale, impreuna cu Lili, sotia fiului ei, care a venit sa o ia cu o alta masina.

Ieri, Politia Capitalei a comunicat ca Oreste Teodorescu este cercetat in libertate pentru lovire sau alte violente, infractiuni prevazute de Codul penal si pedepsite cu inchisoare de la o luna la trei luni sau amenda si pentru detinere fara drept a unui cutit in locuri publice. in cazul in care tanarul taiat la fata isi va retrage plangerea, Oreste scapa de raspundere penala. (Cristian Burcioiu)

"A vrut sa ii taie gatul"

"Noi am ramas in masina. El a venit la noi cu un cutit in mana, a deschis nervos portiera din dreapta spate si l-a taiat pe baiat pe fata. Cred ca a vrut sa ii taie gatul. Daca nu era pe faza sa se fereasca, ii lua beregata. Abia dupa aceea am iesit si noi din masina, dar nu i-am facut nimic.

Nu vrem bani de la el, vrem sa se duca la puscarie pentru ce a facut", spun baietii, care sunt aparati de unul dintre avocatii fratilor Camataru.

"Oreste nu este violent din fire", spune sotia lui

Liliana, sotia lui Oreste, ne-a declarat ca acesta nu este un om violent: "Eu nu eram la fata locului, ca sa stiu exact ce s-a intamplat. Cu toate acestea, avand in vedere ca ne cunoastem de atatia ani, pot spune ca Oreste nu este violent din fire. Eu eram la ziua fetitei noastre, Sabina, care a implinit noua ani si trebuia si el sa vina acolo.

Doar ca, din cauza celor intamplate, nu a mai ajuns..." (Anca Bejan)

Libertatea - 6 noiembrie 2004