Jeremy Jaynes a fost condamnat la nouă ani de inchisoare, iar Jessica DeGroot a primit o amendă de 7.500 de dolari. Un al treilea acuzat, Richard Rutkowski, a fost găsit nevinovat.

Jaynes este considerat de către Register of Known Spam Operations al optulea spammer din lume după cantitatea de spam expediată.

DeGroot a fost amendată după ce s-a dovedit că şi-a utilizat cardul de credit pentru achiziţionarea unor domenii cu scopul expedierii de spam.

Conform actului de acuzare, spam-ul a fost expediat in perioada 11 iulie – 9 august 2003. In zilele de 16, 19 şi 26 iulie numărul mesajelor expediate intr-un interval de 24 de ore a depăşit 10.000.

Aceste cifre nu reprezintă insă numărul total al mesajelor expediate, fiind bazate doar pe plangerile făcute la providerii de Internet de către cei care le-au primit.

Actul de acuzare arată de asemenea că expeditorul mesajelor a falsificat informaţiile de routare pentru a-şi ascunde adevărata identitate in faţa destinatarilor mesajelor. Tocmai aceste informaţii falsificate au fost cele care au dus la aplicarea unei pedepse atat de severe, in conformitate cu legile statului Virginia.