Ad’Or 2005 incepe promitator. Potrivit unor surse din piata, trei agentii membre ale Romanian Association of Advertising Agencies (RAAA), organizatia care reuneste cele mai importante agentii de publicitate din Romania, au declarat inca de pe acum razboi prestigioasei competitii a publicitatii romanesti.

Motivul invocat nu reprezinta nici o surpriza pentru publicitarii romani si este legat de celebrele lucrari acuzate de a fi facute special pentru festivalul de publicitate. Desi toate festivalurile de publicitate de acest gen se confrunta cu astfel de probleme, la Ad’Or 2004 ele au depasit jumatate din numarul de inscrieri potrivit unor surse demne de luat in seama.

Unele voci care si-au exprimat punctul de vedere pe AdMaker.ro inca de la sfarsitul lunii mai, merg pana la infioratoarea cota de 60%-70% din numarul total al lucrarilor inscrise.

NextCap, Headvertising si Notorious sunt cele trei agentii care si-au reinnoit deja pozitia de a nu participa la urmatoarea editie a festivalului fata de care mult mai multi membri marcanti ai unor agentii de publicitate importante din Romania si-au exprimat inca de la sfarsitul lunii mai nemultumirile in legatura cu editia din acest an.

Declansarea disputei este legata, potrivit acelorasi surse, de dorinta justificata a organizatorilor de a propune membrilor RAAA imbunatatirea regulamentului de desfasurare a festivalului in spatele caruia probabil organizatorii vad si principalul suspect pentru procentul ingrijorator al lucrarilor “de festival” si al disputelor tot mai numeroase din jurul acestuia.

In speranta ca asupra celei mai importante manifestari romanesti de acest gen nu pot plana la editia urmatoare procente ingrijoratoare privind existenta lucrarilor fantoma, cum sunt cele exprimate mai sus referitoare la editia din acest an, incepand de astazi si pana la sfarsitul saptamanii viitoare AdMaker.

ro va face publice toate punctele de vedere si propunerile publicitarilor romani din agentiile membre RAAA cu privire la regulamentul, organizarea si desfasurarea prestigioasei competitii romanesti.

Acestea sunt asteptate din partea tuturor agentiilor membre RAAA pe info@admaker.ro si vor fi publicate pe masura ce vor sosi la redactie. Din dorinta de a nu afecta “timpul de lucru” al publicitarilor, acestea vor fi asteptate si postate pe AdMaker.ro inclusiv in afara zilelor si a orelor de program.