Microsoft pregateste o noua versiune a suitei Office destinata companiilor mici, cu care spera sa detroneze liderul actual de pe acest segment de piata, Intuit.

Noua suită Office, cu numele de cod Magellan, oferă aplicaţii mai sofisticate pentru contabilitate şi management al contactelor de afaceri decat versiunea standard. Microsoft a anunţat că va lansa azi o versiune beta a suitei şi intenţionează să lanseze produsul final in aproximativ un an.

Magellan va fi cea de-a doua ediţie a suitei Office destinată companiilor mici, un segment de piaţă pe care Microsoft se concentrează din ce in ce mai mult in ultima perioadă.

Anul trecut, compania a lansat Office Small Business Edition 2003 la preţul de 449 de dolari, pe care intenţionează să il ofere şi pe viitor, alături de Magellan, a declarat un purtător de cuvant al Microsoft. Compania nu a stabilit incă un preţ pentru pachetul Magellan.

Magellan va oferi mai multe funcţii avansate, printre care un pachet de aplicaţii de contabilitate dezvoltat de Microsoft Business Solutions. Magellan va oferi de asemenea un contact manager, o componentă a programului Outlook care păstrează datele detaliate de contact ale partenerilor sau clienţilor.

In prezent, pe segmentul micilor companii lider de piaţă este compania Intuit, care produce aplicaţia QuickBooks. Compania şi-a updatat recent produsul, cu scopul de a-i determina pe cei care incă folosesc Microsoft Excel in contabilitate să adopte aplicaţiile sale.