In 1998, Leonard Doroftei a primit din partea clubului canadian Interbox oferta de a trece la boxul profesionist. A privit ca o provocare această propunere şi a acceptat. De atunci a urcat in ring de 24 de ori, trecindu-şi in cont 22 de victorii, un meci egal şi o singură infringere.

A cucerit titlul mondial WBA, a boxat pentru centurile IBF şi WBC şi a făcut cunoscut boxul romanesc peste Ocean. De şase ani de zile tot a făcut naveta intre Bucureşti şi Montreal. Ieri, această cursă s-a incheiat, Doroftei revenind definitiv acasă.

"Bine v-am găsit! De cind aşteptam această clipă!", au fost primele cuvinte ale pugilistului. Dorin a rememorat apoi in faţa camerelor de luat vederi cele mai importante momente ale carierei sale la profesionism. "In şapte ani de zile am incercat să fac tot ce pot eu mai bine! O carieră forţată in care să ajung cit mai sus.

Cit am reuşit din ceea ce mi-am propus ii las pe alţii să judece, eu unul sint mulţumit", a spus Moşu'. A vorbit iar de meciul cu Arturo Gatti, singurul adversar care a reuşit să-l invingă. "Acea lovitură nu o voi uita niciodată. Aşa a fost să fie, nu mai e nimic de făcut acum.

Nu caut scuze, dar poate că ar fi fost mai bine să mă retrag mai demult", a adăugat Dorin, cu o umbră de regret in glas. Finalul a fost insă optimist. "Acum vreau să fiu alături de familie. O să-mi construiesc o casă, nu un palat, ca să trăiesc liniştit şi voi incerca să ajut cit pot boxul romanesc", a incheiat Leonard.

Doroftei despre...

... cazul Mutu

Am urmărit la TV. Imi pare rău pentru el şi pentru echipa Romaniei, care avea nevoie de un jucător de o asemenea valoare. Eu nu am luat nici măcar vitamina C, dar asta nu are nimic in comun. Chiar dacă a greşit, trebuie să-l iertăm, eu il inţeleg.

... Interbox

Who cares about Interbox? A fost un club mic care a crescut o dată cu mine. Poate dacă aş fi fost la o altă grupare ar fi fost alceva. Nu au ştiut să aibă grijă de mine, dar acum nu mai contează. Ei m-au bramburit cu acele retrageri, reveniri, pentru că nu au avut un program ferm pentru cariera mea.

... viitorul său la FRB

Voi candida pentru un post de membru in Biroul Federal. De la Rudi am inţeles că voi putea fi preşedintele Federaţiei de Box Profesionist! Oricum, voi fi alături intotdeauna de naşul meu, Francisc Vaştag, şi de Rudel Obreja. Sint oameni capabili, care vor binele boxului romanesc. In plus, voi fi antrenor secund la lotul olimpic.

... familie

A fost tot timpul alături de mine! Fără ajutorul familiei nu aş fi reuşit să fac nimic. In tot acest timp am fost ca o turmă, unde era unul, erau şi ceilalţi. Aşa o să răminem şi de acum incolo, uniţi.

Poantele lui Doroftei

"Dacă soţia mea ar fi hotărit să nu ne intoarcem acasă, aş fi ascultat-o. O zi-două, că apoi tot am fi venit in Romania"

"M-aş băga şi in K-1. După toţi pumnii pe care i-am luat pină acum, ce mai contează nişte picioare in plus? Ce, banii lor nu merg?"

Aceasta e averea mea, nu cei ciţiva dolari ciştigaţi in Canada", a spus Doroftei, arătind cu degetul pe soţia Monica şi cei trei copii: Adrian (11 ani), Andra Vanesa (1 an şi o lună) şi Alexandru.