O persoana a murit, aproape 400 de case si anexe gospodaresti, 35 de poduri si podete si aproape 23 de kilometri de drumuri din sase judete au fost avariate in urma inundatiilor produse in ultimele trei zile, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului citat de Mediafax. Trei constructii hidrotehnice, doua strazi si mai multe portiuni de retea electrica au fost avariate de revarsarile de ape.

Fenomenele meteo au afectat 27 de localitati din judetele Hunedoara, Valcea, Arges, Mehedinti, Gorj si Dolj.

Cel mai afectat a fost judetul Hunedoara unde, in urma revarsarii Jiului de Vest si a afluentilor acestuia, 209 case si anexe gospodaresti, opt hectare de teren agricol, 11 poduri si podete, o portiune de drum national si aproape zece de drum judetean, doua strazi si doua constructii hidrotehnice au fost avariate.

In judetul Valcea, in urma revarsarii paraurilor Olanesti si Cheia, apa a distrus un pod, o portiune scurta de drum judetean, o constructie hidrotehnica si a creat eroziuni de mal "care pun in pericol gospodarii si obiective sociale", se mai arata in documentul citat.

Sase localitati din Arges au avut de suferit dupa revarsarea raurilor Topolog, Bratia si Raul Doamnei, 19 case si anexe gospodaresti fiind distruse, la fel opt kilometri de drum comunal, 15 podete si mai multe linii electrice.

In judetul Gorj, o persoana si-a pierdut viata, 134 de case si anexe, 287 de hectare de teren si sase podete din sase localitati au fost distruse dupa revarsarea apelor Bistritei.

Patru localitati din zonele Tirgu Jiu si Slatina, afectate de ploi si vant, au ramas fara electricitate, informeaza Ministerul Economiei si Comertului, printr-un comunicat remis agentiei Mediafax.

Echipele companiei Electrica au intervenit pentru remedierea deranjamentelor.

MMGA avertizeaza ca, in perioada urmatoare, debitele raurilor vor continua sa creasca din cauza ploilor, in aceasta situatie fiind mai ales raurile Jiu, Olt, Arges si Ialomita, afluentii lor si anumite portiuni ale Dunarii.

TVR