Grupul elen Informer, cu activitati in domeniul IT, va aloca, pana la finele anului 2005, patru milioane de euro pentru dezvoltarea activitatii din Romania, cea mai mare parte a sumei fiind directionata catre subsidiara Paynet, a declarat, ieri, presedintele Informer Group, Simos Simoudis. "Paynet are ca obiect de activitate procesarea tranzactiilor prin carduri.

Potentialul pietei autohtone este ridicat, iar aceste investitii vor sustine cresterea companiei in urmatorii ani", a adaugat Simoudis. La sfarsitul lunii octombrie, Informer Group a preluat pachetul majoritar de actiuni al subsidiarelor controlate de firma greaca Temenos in Romania si Egipt, operatiunea fiind parte a unei tranzactii mai complexe intre cele doua parti.

In urma tranzactiei, Temenos Romania va deveni Informer Romania. Filiala Paynet din Romania a fost achizitionata de Informer Group in luna martie 2003, cand grupul elen a preluat 80% din capitalul social al Paynet Group. Restul actiunilor se afla in proprietatea John N. Chrissoveloni, actualul director general al societatii.

Pana in prezent, investitiile Informer in Romania au depasit sase milioane euro.