Seful Serviciului Judetean de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Cluj, comisarul-sef Ioan Otel, este si el implicat in reteaua de trafic de persoane care a fost anihilata in cursul saptaminii trecute. Descoperirea a fost facuta dupa ce procurorii de la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Cluj au intocmit o harta relationala unde apare numarul de telefon mobil al comisarului Ioan Otel.

Capul retelei anihilate de procurorii clujeni este Alin Qassam, din Bucuresti, patronul unei agentii de impresariat artistic. Anchetatorii spun ca reteaua racola tinere care erau trimise in Japonia, Austria si Cipru pentru prostitutie.

Cele care refuzau erau trimise inapoi in Romania, iar Qassam le obliga sa se prostitueze in clubul “Moonlights” din Cluj-Napoca pentru a-si recupera banii cheltuiti cu transportul lor in strainatate.

Patronii barului “Moonlights” din Cluj-Napoca, sotii Viorica si Istvan Fulop, precum si Alin Qassam au fost arestati pentru savirsirea infractiunii de trafic de persoane si infractiuni la legea crimei organizate, fiind acuzati ca au racolat si trimis in strainatate in jur de 50 de tinere.

Dupa actiunea-fulger, mai multe tinere au dat declaratii prin care il indica pe Ioan Otel ca fiind un personaj care a frecventat des localul. Procurorul Dora Molnar, care se ocupa de caz, a spus ca trei tinere

l-au numit pe Ioan Otel printre clientii lor frecventi. “Era vorba despre protocoale, incheiate cu petreceri, care durau pina a doua zi dimineata, iar domnul comisar frecventa des clubul”, ne-a precizat procurorul. In plus, exista si informatii ca inalti oficiali din Ministerul Administratiei si Internelor, aflati in control la IPJ Cluj, au participat la aceste petreceri.

Comisarul-sef, unchiul patroanei

Procurorul Molnar a mai declarat ca intre comisarul-sef Otel si Viorica Fulop, patroana clubului de streaptease, exista un grad de rudenie deoarece in multe din interceptarile telefonice efectuate, atit Viorica Fulop, cit si copiii acesteia i se adresau cu apelativul de “unchiul”.

Mai mult, numarul telefonului celular al lui Ioan Otel apare in schema relationala cu apelurile telefonice ale celor implicati in aceasta retea de trafic de persoane, sotii Fulop, Alin Qassam, mama acestuia, Aurelia Hotamis, si Petru Capraru.

In schema prezentata public de comisarul-sef Toma Rus, seful Centrului Zonal de Combare a Crimei Organizare si Antidrog (CZCCOA) Cluj, numarul de telefon mobil al comisarul-sef Ioan Otel apare ca fiind o legatura intre sotii Fulop, o alta persoana, neidentificata pina acum, si Alin Qassam.

Ancheta la Bucuresti

Contactat, seful politiei romane, chestorul Dumitru Sorescu, a declarat ca adjunctul lui, chestorul Gelu Drajneanu, ancheteaza cazul si ca, in functie de rezultate, va lua masurile cuvenite. “Sa fie foarte clar, daca se va dovedi ca domnul comisar-sef are vreo implicatie in reteaua de prostitutie vom dispune masurile care se impun”, a mentionat seful politiei romane, chestorul Dumitru Sorescu.

La rindul lui, seful IPJ Cluj, chestorul Teodor Pop Puscas, a precizat ca a dispus o ancheta interna impotriva comisarului-sef Ioan Otel care vizeaza comportamentul ofiterului in clubul de streaptease. Ioan Otel nu a putut fi contactat pentru a i se cere pozitia intrucit nu raspundea la telefonul mobil.