Alianta D.A. il acuza pe seful politiei din Iasi ca obstructioneaza ancheta, deoarece afisele ar fi distribuite de PSD

Alianta D.A. acuza Uniunea PSD+PUR, filiala Iasi, ca a distribuit prin oras, cu ajutorul unor adolescenti, afise electorale calomnioase la adresa lui Traian Basescu. In respectivele hirtii se afirma ca liderul PNL-PD l-a “uzurpat” pe Theodor Stolojan din functia de lider al Aliantei si urmareste sa legalizeze casatoriile homosexuale, incalcind astfel preceptele ortodoxe.

De asemenea, liberalii si democratii sustin ca, desi politistii au retinut doua fete din grupul de agitatori ai partidului de guvernamint, comandantul IPJ Iasi, comisarul-sef Stefan Alexa, obstructioneaza ancheta.

“M-am deplasat impreuna cu co-presedintele local al Aliantei, Dan Cirlan, la sectia de politie unde erau audiate cele doua fete. Ele au declarat ca au primit cite 250.000 de lei de la seful de campanie al PSD din cartierul respectiv pentru a imparti fluturasii.

Pe parcursul audierilor, a sunat Stefan Alexa, care a cerut sa nu fie facute publice nici declaratiile celor doua fete si nici continutul fluturasilor”, a mentionat liderul PNL Iasi, Relu Fenechiu. Comandantul IPJ Iasi a negat acuzatiile, dar a recunoscut ca nu au fost continuate investigatiile. “De fapt, nu puteam face mai mult.

Am retinut cele doua persoane, am intocmit procesul-verbal, apoi le-am lasat sa plece. Fapta lor nu este considerata contraventie sau infractiune. Ca sa continuam investigatiile trebuie sa existe o persoana lezata, care sa faca plingere”, s-a explicat Stefan Alexa. Seful de campanie al PSD Iasi, Doru Tompea, a negat ca partidul sau s-ar afla in spatele “fluturasilor otraviti”.

“Copiii fac lucruri trasnite. Au fost, probabil, fanii PSD-ului, care au actionat singuri, din exces de zel, fara legatura cu staff-ul de campanie al partidului nostru. Noi nu ne ocupam de asa ceva”, a precizat Doru Tompea. (Mihai Popa)