Candidatul PNTCD pentru Presedintia Romaniei, Gheorghe Ciuhandu, a aratat, ieri, intr-un mesaj pentru locuitorii Capitalei, ca argumentul "utilitatii" votului doar pentru PSD sau Alianta D.A. PNL-PD nu este unul corect. "Nu ajunge sa votam doar cu argumentul "utilitatii" sau din calcule electorale.

E nevoie si de constiinta fiecaruia pentru ca din apropiatul scrutin sa nu rezulte contrariul a ceea ce ne dorim, in mod legitim, pentru noi si pentru familiile noastre", a subliniat liderul taranist.

"Avem nevoie de bucuresteni pentru ca vrem sa facem o altfel de politica: fara coruptie, fara clanuri, scutita de aroganta celor imbogatiti pe cai ilegale. O politica a transparentei, a permanentei dezbateri civice si a responsabilitatii fata de soarta comunitatii.

O politica bazata pe tineri, orientata spre viitor si inspirata de competenta celor care se lupta cu adevarat pentru binele nostru comun, ca popor si ca stat", a conchis in finalul apelului candidatul PNTCD pentru Palatul Cotroceni.

Electoratul nemultumit, tinta PNTCD

De asemenea, Ciuhandu, a declarat, miercuri seara, intr-o intalnire la sediul GDS, ca PNTCD se adreseaza unui alt tip de electorat, un electorat care este nemultumit de politica PSD si care nu voteaza nici Alianta D.A.

El a adaugat ca Romania nu trebuie sa se indrepte spre un sistem bipolar, argumentand ca Uniunea Europeana este dominata de trei mari curente politice: crestin-democratia, social- democratia si liberalismul. Totodata, el a precizat ca, in cazul in care PNTCD va intra in Parlament, atunci singura formatiune politica agreata pentru o eventulala colaborare ar fi Alianta D.A.

PNL-PD, variana PSD fiind din start exclusa. Ciuhandu a subliniat faptul ca in perioada guvernarii CDR s-au realizat reforme importante, iar "PSD a recoltat rezultate pe caile batatorite de noi".

Bucurestenii vor PNTCD in Parlament

Intr-un sondaj de opinie realizat in Capitala de Biroul de Cercetari Sociale, Alianta PNL-PD ar obtine 49%, Uniunea PSD+PUR -37%, PRM- 6,5, iar PNTCD ar atinge pragul de 5%.

Pentru Presedintie, Traian Basescu ar atinge pragul de 47%, Adrian Nastase ar primi 36% din voturile bucurestenilor, Vadim Tudor, 11%, iar candidatul PNTCD ar lua 4%.