Orasul australian Melbourne e pentru cateva zile capitala mondiala a sexului, pentru ca gazduieste cea mai mare expozitie, SEXPO 2004, de accesorii dedicate placerilor carnale. Pentru prima oara au fost expuse pentru vanzare jucarii sexuale care frizeaza stiintifico-fantasticul: vibratorul din sticla folosita de NASA la constructia navetelor spatiale sau prezervativul vibrator.

Una din atractiile SEXPO 2004 va fi penisul conservat al calugarului rus Rasputin. Legendele spun ca siberianul a avut cel mai mare penis din toate timpurile: aproximativ 30 cm. Organizatorii inca negociaza cu Muzeul Eroticii din Sankt Petersburg imprumutarea pentru cateva zile a valorosului obiect. Unele voci au afirmat ca penisul care va fi adus la Melbourne nu ar apartine celebrului calugar.

Igor Knyazkin, directorul Muzeului Eroticii, spune ca a cumparat exponatul de la un anticar francez pentru o suma care a depasit 10.000 de dolari. O alta atractie o reprezinta un vibrator de inalta tehnologie: jucaria e fabricat din sticla "Dichroic", folosita de NASA la realizarea navetelor spatiale. Materialul e aproape incasabil.

Un alt exponat care va incanta vizitatorii e prezervativul vibrator (foto stanga). Bijuteria tehnologica are atasata o mica baterie care poate functiona mai mult de opt minute. Prezervativul costa 7,56 $.