Vicepresedintele Grupului Socialist din Parlamentul European Jan Marinus Wiersma a vizitat, ieri, Romania la invitatia partidului de guvernamant.

Cu aceasta ocazie a fost semnat un protocol de colaborare intre PSD, Institutul "Ovidiu Sincai" si grupul socialist mentionat, cu privire la pregatirea parlamentarilor PSD care vor deveni observatori pe langa Parlamentul European, dupa aderarea Romaniei la UE.

La randul sau, Wiersma s-a declarat multumit de felul in care decurge procesul de finalizare a negocierilor pentru aderarea tarii noastre in 2007. "Pentru noi este foarte important sa avem in Europa parteneri social-democrati din Romania si sunt sigur ca negocierile vor fi incheiate in curand", a precizat oficialul european.

El a aratat ca este important "sa se vada" toate progresele facute de Guvernul Romaniei, in special in domeniul Justitiei, dar mai ales faptul ca Executivul doreste sa continue reformele. "Romania intra intr-un club si trebuie sa respecte regulile acestuia. Mentionez ca Romania intra in UE, si nu UE adera la Romania.

Mai mult, aceste decizii sunt luate de catre Comisia Europeana, si nu doar de Verheugen", a subliniat Wiersma, facand aluzie la unele comentarii aparute in presa romaneasca in jurul acestui subiect.

Astfel, el a recunoscut ca partidul din Romania pe care il sprijina in aceste alegeri este PSD, exprimandu-si speranta ca formatiunea va castiga. Totodata, el a comentat "ofensele" aduse recent de catre Traian Basescu anumitor lideri ai UE. "Ultimele declaratii ale sale au fost ofense aduse unor oameni importanti din UE.

Astfel, Traian Basescu s-a izolat singur de social-democratii din Europa", a incheiat Wiersma.