Traian Basescu si echipa Aliantei au intrat simbata in plin fief PSD, cu puternice mesaje anti-Nastase si anti-Iliescu. In doua orase din Oltenia - Craiova si Slatina -, unde PSD a obtinut majoritatea voturilor in 2000, Iliescu si Nastase au fost huiduiti si fluierati aproape de fiecare data cind Basescu le pronunta numele.

Pe departe, cea mai buna audienta in Oltenia a fost la Slatina, unde la mitingul Aliantei s-au adunat aproape 10.000 de oameni. Aici PSD incepuse sa piarda teren inca de la locale, primaria orasului fiind cistigata de un reprezentant al Aliantei.

Uluiti de prezenta masiva de la Slatina, Calin Popescu-Tariceanu si Traian Basescu nu s-au abtinut sa nu constate ca “vremea lui Iliescu si a lui Nastase a trecut”. Timp de o ora au curs acuzatii si ironii la adresa virfurilor PSD. “Uitati-va la lista PSD! Toata mafia politica, in frunte cu Adrian Nastase, se afla pe listele parlamentare ale PSD.

Acest activist de partid, Ion Iliescu, vrea in continuare sa ne influenteze viata. Nu i-au ajuns 14 ani!”, striga in microfon Basescu. Incurajat de sustinerea publicului, candidatul Aliantei a inceput si el sa scandeze “Basescu si ai lui/ spaima PSD-ului!”.

“Voi lua Romania din mina hotilor si o voi reda romanilor”, “toate resursele tarii s-au indreptat catre clientii lui Adrian Nastase, Miron Mitrea, Corneliu Iacobov si toata clica lor”, incerca Traian Basescu sa acopere vacarmul din public.

Dezlantuit, Basescu pune cind si cind paie pe foc: “Primul lucru pe care-l voi face ca presedinte va fi sa zdrobesc capul hidrei mafiote a PSD”, “singurii nemultumiti in tara asta au ajuns iacobovii si nicolaii lui Nastase, care nu se mai opresc din a devora banii nostri”.

Povesti de la Pielesti

Basescu a luat o pauza si a inceput sa istoriseasca “povestea sefului de gara din Pielesti”. “Ce a facut seful de gara din Pielesti, localitate aflata linga Slatina, este o pilda pentru toti politicienii. Acolo, seful de gara a oprit un tren cu tehnica militara NATO pentru ca nu era indeplinit regulamentul de transport.

Ma suna disperat ministrul apararii Victor Babiuc sa mi-l reclame pe seful de gara. Pai, oameni buni, acest om nu facea altceva decit sa respecte legea. Asta este o lectie pe care am invatat-o. Unde-i lege nu-i tocmeala!”, le-a povestit liderul PD cum va urma exemplul “olteanului din gara Pielesti”.

Incercind sa se retraga apoi de pe scena, la uralele publicului, Basescu a fost nevoit sa “biseze” de trei ori, ca sa-si amuze asistenta. Le-a spus o snoava cu Geoana si Nastase care s-ar fi certat pentru ca Geoana i-a spus sefului sau “Adriane, imi pare rau, a venit si rindul tau”. A smuls apoi din miinile unui tinar din public un steag portocaliu cu insemnele D.A.

si a inceput sa-l fluture vesel peste capetele curiosilor din primul rind.

“Dati-l pe mina lui Ciomu!”

In fata a doua mii de oameni, la Craiova, Basescu a intrat in dialog cu publicul, care la fiecare acuzatie adusa virfurilor PSD avea ceva de completat. “E minciuni!”, a strigat un batrin din fata scenei cind a auzit de la Basescu ca Iliescu, la intoarcerea in tara dupa desele sale turnee in strainatate, doar constata ca e saracie, ca e coruptie, iar primul-ministru e arogant.

Incurajat de huiduielile din public la adresa lui Iliescu, Basescu a dat-o pe gluma: “Lasati, ca-l fluier eu direct de linga Palatul Cotroceni”. Ca sa completeze tabloul “coruptiei” PSD, Basescu

l-a aruncat in joc si pe Nastase, “capul sistemului mafiot al guvernului”. “Adrian Nastase, chiar daca vrea, nu mai poate face pasul inapoi pentru ca trebuie sa-i hraneasca pe Viorel Hrebenciuc, Corneliu Iacobov, Mitrea, Popescu, Nicolae si tot sistemul mafiot si ticalosit care a saracit populatia”, spunea Basescu, intr-un crescendo care a determinat publicul sa strige: “Hotii!”.

“La puscarie!”, a tunat un om izolat de multime, auzindu-l pe Basescu spunind ca “acest sistem trebuie demolat, iar cei care l-au construit trebuie sa raspunda pentru cei patru ani de jaf”. “Dati-I pe mina lui Ciomu!”, s-a auzit din public un glas feminin oferindu-i solutii lui Basescu care apucase sa spuna ca “astazi sintem hotariti sa-I facem sa raspunda”.

Referirile la Mircea Geoana au facut deliciul publicului: “Reziduurile bataliei politice au fost trimise sa candideze aici. PSD a crezut ca trebuie trimis la Craiova un politician care nu e bun pentru Bucuresti, cum ca ar fi bun pentru olteni. Geoana e bun pentru un singur loc, pentru cartierul Primaverii, acolo unde sta desprins de realitatile populatiei”, s-a amuzat Basescu.