Viitorii senatori vor locui tot la Hotel Bucuresti. "Locuinta de serviciu" traditionala a membrilor Camerei Superioare a castigat si in acest an conducerea Senatului cu reduceri de 50% la spalatorie si la telefon si cu posibilitatea scaldatului in piscina.

Circa 60 de miliarde este factura pe care Senatul s-a angajat sa o achite pentru cazarea in 2005 la Hotel Bucuresti a circa 50 dintre viitorii alesi, asta daca luam in calcul doar pretul de lista al camerelor.

Hotelul, situat la doi pasi de sediul Senatului, a castigat si in acest an selectia de oferte pentru cazarea senatorilor, in timp ce deputatii sunt tentati de noul hotel al colegului lor, Mitica Dragomir.

PRETURI. Secretarul general al institutiei, Constantin Sava, a argumentat ieri alegerea Hotelului Bucuresti prin mentinerea preturilor de catre acesta la nivelul anului 2004. Ceea ce ar insemna 1.050.000 lei/zi pentru camera single; 2.000.000 lei/zi – camera dubla si 2.725.000 lei/zi – apartament. Tarifele includ mic dejun, dar nu includ TVA si taxa hoteliera.

Ca atare, sumele pe care le vedeti cresc de la cateva sute de mii pana la mai bine de un milion. In plus, senatorii nu stau in camere single sau duble, ci in apartamente, unde au o mica bucatarie si un living in care sa isi primeasca oaspetii, pe care sa nu-i introduca direct in dormitor.

Acesta a fost un alt argument pentru care a fost preferat Bucurestiul altor hoteluri, cu mai multe stele, de-a lungul anilor ofertand pentru Senat chiar si Marriott sau Hilton.

REZERVARI. Hotelul de pe Calea Victoriei a simtit insa de la an la an ca trebuie sa mai lase de la el cate putin: cina gratuita, o reducere de 50% la telefon, alta la spalatorie... pana la lucruri mai tentante pentru un ales al neamului precum piscina sau sauna gratuita.

Rezervarile au fost facute doar pentru 50 de senatori din 140, experienta anilor trecuti aratand ca ceilalti fie au domiciliul in Bucuresti, fie prefera sa incaseze banii de la Senat si sa stea la gazda. Caz in care raman si cu ceva bani in buzunar: ei primesc pe zi pentru cazare 70% din "cea mai ieftina cazare la hotel", adica in jur de 647.

000 de lei, ceea ce inseamna aproape 20 de milioane de lei pe luna. Or, cu peste 600 de dolari, tot sa iti iei chirie.

Hotelul Crystal Palace, administrat de familia deputatului Dumitru Dragomir, si-a retras oferta catre Camera Deputatilor pentru cazarea a 65 de deputati. Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Tudor Mohora, a declarat ca administratia hotelului nu a precizat motivul pentru care si-a retras oferta "iar noua nu ne trebuie argumente".

Mohora a mai spus ca in aceste conditii conducerea Camerei va plati mai mult pentru cei 60-70 de deputati ramasi pe drumuri, pentru ca preturile celorlalte hoteluri sunt mai mari decat cele ale hotelului Crystal Palace.

In urmatoarele zile, Secretariatul general al Camerei trebuie sa gaseasca alte hoteluri care ar putea sa-i cazeze pe actualii deputati pentru luna decembrie si pe noii deputati pentru anul viitor.