Secretarul de stat Colin Powell a demisionat, dar spune că va rămane in funcţie pană la găsirea unui succesor.

Dl Powell a mai spus că dintotdeauna a intenţionat să stea in post doar un mandat şi că e timpul să revină la o viaţă privată.

Anunţandu-şi demisia la o conferinţă de presă a Departamentului de Stat, Colin Powell a spus: "A fost o mare onoare şi un privilegiu pentru mine să imi slujesc naţiunea."

"Voi preţui mereu cei patru ani pe care i-am petrecut lucrand cu preşedintele Bush şi minunaţii oameni, bărbaţi şi femei, ai Departamentului. Cred că am realizat multe."

Colin Powell a mai declarat că a discutat cu preşedintele Bush despre eventuala sa ieşire din cabinet şi că au decis de comun acord că acum este momentul potrivit să plece.

Demisia lui Colin Powell a fost anunţată impreună cu cea a altor trei membri ai cabinetului.

Ministrul Energiei Spencer Abraham, Ministrul Agriculturii Ann Veneman şi ministrul Educaţiei, Rod paige şi-au anunţat şi ei intenţia de a se retrage din funcţie.

Purtătorul de cuvant al Casei Albe, Scott McClellan a spus că toţi au fost de acord să rămană in post pană la găsirea şi aprobarea de către Senat a unor succesori.

Colin Powell a spus că işi va continua programul stabilit, care include miercuri o vizită in Chile, urmată de o deplasare săptămana viitoare in Orientul Apropiat şi de o intalnire cu liderii Uniunii Europene in decembrie.

BBC