"Vand teren langa terenul lui Adrian Nastase. Zona superba, cu multe vile. Suprafata este de 1.000 mp. Pretul este negociabil, 12-14 dolari/mp. Cei interesati ma pot contacta la tel.... Catalin". Asa suna unul dintre anunturile de pe pagina de Internet a "primei comune la standarde europene". Este vorba de Cornu, unde se gaseste si resedinta privata a premierului Adrian Nastase.

De altfel, aici acesta ii are ca vecini, printre altii, pe Ilie Sarbu, Gheorghe Tinca, Misu Negritoiu, cantaretul Gabriel Dorobantu, alaturi de presedinti de banci, generali si avocati. Ca urmare a publicitatii de care a beneficiat comuna prahoveana, direct sau indirect, in zona cererea de terenuri si de case este de trei-patru ori mai mare decat oferta.

"In plus, localitatea este mult mai dezvoltata comparativ cu alte comune din tara, avand o infrastructura bine pusa la punct, spre deosebire de alte comune. De asemenea, asezarea este pe dealuri si ofera o priveliste minunata", este de parere Mihai Totpal, reprezentantul agentiei imobiliare Mervani Invest din Sinaia.

Preturile cu care se vand terenurile in "zona rezidentiala" Cornu sunt cu 10-20 la suta mai mari comparativ cu cele din localitatile invecinate, ajungand la 8-20 euro/mp, aproape de doua-trei ori mai mult fata de acum doi-trei ani. In ce priveste oferta de case, reprezentantii agentiilor imobiliare sustin ca in prezent oferta este destul de redusa.

"Sunt oferte de case batranesti, mostenite de cei din zona. Acestea sunt cumparate in special pentru terenul aferent care are utilitati. De asemenea, avem si oferte de vile construite dupa 1999-2000, care insa, mai degraba, nu corespund cerintelor clientilor nostri, pentru ca au multe camere, iar acestia cauta in general case de vacanta", spune Totpal.

Mai nou, se cauta si pensiuni turistice, cu 6-7 dormitoare. Preturile la case variaza intre 25.000-45.000 de euro, iar la vile - intre 40.000 si 100.000 de euro. "Am avut cateva oferte de vanzare, pentru vile noi, de 2-3 ani, cu finisaje bune, doua etaje, pentru 300.000-400.000 de euro. Mai toate casele din zona pe care le-am avut la vanzare au avut si terenuri aferente de peste 1.

000 mp", ne-a declarat unul dintre reprezentantii agentiei Colliers.