Societatea Romană de Radiodifuziune (SRR) a lansat oficial, marţi, postul de radio pe Internet Radio 3NET, condus de Florian Pittiş, directorul fostului Radio Romania Tineret.

Noul post poate fi accesat la adresa www.radio3net.ro.

"Este cel mai bun lucru pe care l-am făcut in viaţa mea", a declarat Florian Pittiş in cadrul ceremoniei de lansare. Pentru că la orice inaugurare se taie o panglică, dar in acest caz nu exista una, Pittiş şi-a tăiat o şuviţă din păr.

La cererea publicului, Ducu Bertzi, prezent in sală, l-a lăsat pe Pittiş să-i taie şi lui o şuviţă de păr in cinstea noului post.

Radio 3NET işi propune să fie un radio On Line, OnNet, On Air Live, au precizat iniţiatorii proiectului. Din echipa noului post fac parte Florian Pittiş, Jerry Schwartz, Sorin Chifiriuc, Lenţi Chiriac, Irina Iana Baltă, Mădălina Ion, Marcel Platon, Florin Zegrea.

Vizitatorii ii pot vedea pe site in direct pe realizatorii de emisiuni şi pot intra in vorbă cu ei.

Site-ul conţine, pe lingă programele postului, informaţii despre administraţie, camere video din ţară şi din lume, informaţii culturale, de divertisment, despre oferte de muncă, informaţii financiare, invăţămint, legislaţie şi bineinţeles muzică.

Preşedintele Comisiei IT&C a Camerei Deputaţilor, Varujan Pambuccian, prezent la eveniment, l-a rugat pe preşedintele SRR, Dragoş Şeuleanu, să investească mai mulţi bani in banda postului Radio3NET pentru că "nu există bandă suficientă pentru ca site-ul să fie accesat simultan de cit mai mulţi utilizatori".

Şeuleanu a fost de acord că trebuie să investească mai mult in acest sens, dar a precizat că postul trebuie mai intii să confirme şi apoi va primi mai multe resurse.

In cadrul evenimentului de lansare, Dragoş Şeuleanu a declarat că a inceput procesul de informatizare a radioului public. "Proiectul se intinde pe perioada unui an jumătate şi se va incheia la finalizarea mandatului meu", a spus Şeuleanu.

El a precizat că bugetul iniţial al proiectului a fost de 6,5 milioane de euro, dar că probabil va ajunge pină la nouă milioane de euro. Aceşti bani au provenit din sursele proprii ale SRR, şi anume din incasarea taxei radio şi imprumuturi, a precizat Şeuleanu.

Informatizarea SRR cuprinde digitalizarea sunetului radio, atit producţia, cit şi emisia, managementul documentelor şi informatizarea sistemului de gestiune al corporaţiei şi al tuturor evidenţelor sale.

Potrivit lui Şeuleanu, in ciţiva ani nu vor mai exista hirtii in SRR, toate documentele urmind să fie prelucrate electronic, cu trasee bine stabilite şi termene de timp fixe pentru staţionarea unui act la un anumit nivel.

Informatizarea tuturor evidenţelor SRR va permite democratizarea bugetelor, fiecare realizator de emisiune urmind să ştie exact de ce sume dispune, a explicat Şeuleanu.

Preşedintele SRR a precizat că pentru alegerea partenerilor pentru informatizarea companiei s-a organizat o licitaţie la care caietul de sarcini a fost solicitat de 20 de companii. "In final şi-au depus dosarele trei consorţii.

Una dintre condiţiile de participare a fost ca fiecare dintre companii să aibă o experienţă de minimum trei ani in domeniul pentru care a aplicat", a spus preşedintele SRR.

O parte mică din bugetul de informatizare s-a indreptat şi spre Radio 3NET, care se va putea dezvolta in continuare prin surse proprii, prin parteneriate public-privat şi prin finanţări din fonduri europene şi americane, a menţionat Şeuleanu.

In această vară, Florian Pittiş a declarat că postul Radio Romania Tineret, al cărui director era, işi va restructura activitatea şi va emite numai pe Internet.

Potrivit lui Florian Pittiş, Consiliul de Administraţie al SRR a luat această hotărire pentru a respecta prevederile legale, potrivit cărora, o dată cu trecerea in banda vest, doar patru reţele vor acoperi intreg teritoriul ţării, dintre care două publice şi două comerciale.