Se stringe latul in jurul viitorului parlamentar PSD

Curentul de opinie format impotriva lui Anghel Iordanescu, antrenorul echipei nationale, creste pe zi ce trece. Implicarea generalului in politica si, mai ales, depunerea candidaturii la Senat din partea PSD i-au atras inamici nu numai din rindurile suporterilor de rind - care il contesta deja de mai multa vreme.

Corul contestatarilor s-a intarit semnificativ, noii recruti venind, practic, din toate domeniile. Oameni de afaceri, patroni de echipe si chiar conducatori din fotbalul romanesc ii cer selectionerului sa renunte la atitudinea sa duplicitara.

George Copos, Dumitru Dragomir si Ioan Ovidiu Sabau sint ultimii inscrisi pe lista celor care considera incompatibila functia de antrenor al nationalei cu cea de parlamentar. La aceasta idee ar fi aderat, spun persoane din FRF, insusi presedintele Mircea Sandu, care asteapta rezultatul alegerilor pentru a lamuri lucrurile.

E posibil ca meciul de astazi, cu Armenia, sa fie ultimul al lui Iordanescu pe banca tehnica a tricolorilor.

Nici Ioan Ovidiu Sabau nu vede cu ochi buni implicarea generalului in politica: "Trebuie sa aiba mintea numai la fotbal!"

Ioan Ovidiu Sabau a decis s-o ia de jos in meseria de antrenor. Nelutu pregateste echipa Gaz Metan Medias, care ocupa locul doi in Seria a 3-a a Diviziei B. Fotbalist exemplar pe teren si-n afara lui, “Motu” analizeaza situatia de la nationala.

Nelutu, promoveaza Gaz Metan Medias?

Tintim acest lucru. Sintem in urma celor de la Jiul Petrosani. Sper sa tinem pasul. Sint conditii pentru a face performanta la Medias. Am liniste la echipa, stabilitate...

Primele jucatorilor constau in butelii, ca pe vremuri?

A, nu. Primesc bani. La noi se fac butelii, dar nu pentru aragaz. Eu platesc gazul pe care il ard la Medias, sa fie clar (ride).

Nu te tenteaza sa revii la o formatie din Bucuresti?

Sper sa ma bage si pe mine in seama echipele din Capitala, daca voi dovedi ca sint un antrenor valoros.

Ioan Andone a asteptat zece ani pina sa vina la Dinamo...

E cam mult. Eu nu vreau sa astept atit.

Cum comentezi situatia de la echipa nationala?

Sint tentatii mari acum. Jucatorii s-au transformat, au uitat de unde au plecat, desi ei nu recunosc asta.

“Noi am avut alta educatie”

Pe timpul generatiei de aur nu erau tentatii?

Noi am avut alta educatie, n-aveam anturajul pe care-l au jucatorii acum.

Ce parere ai despre gestul lui Mutu de a se droga?

Nu-l cunosc bine, nu ma pot pronunta asupra lui. Gestul e de condamnat. Nu e bine ce a facut. Eu cred ca se scrie prea mult despre Mutu. E prea mediatizat, in comparatie cu Hagi, care a facut incomparabil mai mult decit el ca fotbalist.

E normal ca selectionerul sa faca politica?

Nu este. Numai la noi se intimpla acest lucru. E insa alegerea dinsului. Eu cred ca este greu sa fii impartit intre doua activitati, sa le faci pe amindoua bine. Sa alergi, sa umbli in politica, iar apoi sa ceri cu totul altceva de la jucatorii echipei nationale. Trebuie sa fie concentrat, sa aiba mintea limpede numai la fotbal. (D.C.)

Nu se poate ca Iordanescu sa fie, in acelasi timp, antrenorul nationalei si senator. Trebuie sa aleaga. Fie renunta la parlament si se dedica in intregime misiunii de a califica echipa la Mondiale, fie candideaza, cistiga mandatul si renunta la nationala! Daca a ales postura de politician, trebuie sa se concentreze asupra acestei posturi!

George Copos (patron, Rapid)

Vedeti-va de treaba, ati vazut sa plece vreodata ciinele de la macelarie? Pai, Iordanescu ia 400.000 de dolari pe an de la nationala, iar in parlament abia ia citeva mii si trebuie sa faca treaba, sa mearga in teritoriu, sa discute cu oamenii...

Dumitru Dragomir (presedinte, LPF)