Avary doreste sa obtina despagubiri in valoare de cel putin 30 de milioane de dolari si a inaintat o cerere catre tribunal prin care solicita emiterea unei decizii prin care sa se interzica vanzarea jocului video – numit „Yourself! Fitness” - de catre Microsoft si partenerul sau, compania ResponDesign din Oregon.

Directorul executiv al ResponDesign, Ted Spooner, a numit aceste pretentii „complet false” si a declarat ca Microsoft „nu a participat la dezvoltarea acestui produs sub nici o forma”.

„Am investit foarte mult pentru crearea acestui produs... este o idee complet originala care a fost creata inaintea oricaror discutii pe care aceasta persoana le-a purtat cu Microsoft”, a declarat Spooner.

Un reprezentant al Microsoft a declarat ca la companie nu au ajuns inca documentele oficiale referitoare la acest proces.

Avary, care a castigat un premiu Oscar pentru „cel mai bun scenariu” in 1994 cu „Pulp Fiction”, ofera deseori consultatii pentru producatorii de jocuri pe marginea adaptarii scenariilor de jocuri la film si a fost solicitat de impresari sa se intalneasca cu persoane din conducerea Microsoft la sfarsitul anului 2002, a declarat avocatul scenaristului, James Webster.

Conform documentatiei depuse la tribunal, Avary s-a intalnit de cateva ori cu echipa de la Microsoft, iar in 2003 i-a prezentat acesteia conceptul detaliat al unui joc video gandit sa ii initieze in yoga pe utilizatorii consolei Xbox.

Dupa ce a predat documentatia sa reprezentantilor companiei pentru o „revizie interna”, Avary nu a mai auzit nici o veste de la Microsoft, pana in momentul in care reprezentantii acesteia i-au solicitat sa semneze un document prin care urma sa-si dea acordul pentru transferarea catre Microsoft a conceptului fara nici un fel de compensare materiala.

Avary spune ca a fost „socat” cand a citit luna trecuta intr-un ziar ca Microsoft a anuntat un nou joc pentru consola Xbox numit „Yourself! Fitness”, publicat de ResponDesign, care era aproape identic cu propunerile sale initiale.