„In comparatie cu tarile Uniunii Europene, unde o companie din trei a implementat deja solutii de gestiune a documentelor, in Romania, doar o companie din zece foloseste aceste aplicatii. De aceea, in conditiile in care ne indreptam catre standardele UE, exista premise pentru o crestere accelerata a pietei romanesti de Document Management.

Apreciem ca aceasta va cunoaste o rata anuala de crestere mai mare decat rata de crestere per ansamblu a pietei software din Romania” a declarat Mariuca Talpes, directorul diviziei e-Content Solutions.

Estimata in acest an la circa 4,5 milioane USD, piata romaneasca a solutiilor informatice de gestiune a documentelor va creste, in opinia specialistilor, si pe masura ce companiile vor lua in considerare principalele avantaje ale acestor aplicatii: economie de timp, spatiu si resurse umane.

Din punct de vedere al investitiei efectuate intr-o solutie de document management, un studiu de caz pentru o companie de 50 de angajati releva faptul ca o astfel de aplicatie eficientizeaza munca unui angajat cu pana la 2 ore pe zi, ducand la scaderea cheltuielilor companiei cu circa 30.000 USD anual.