La cea de-a 11-a editie a MTV Europe Music Awards, ce se va desfasura diseara la Roma, tara noastra va fi reprezentata de cinci trupe si artisti ce candideaza la trofeul sectiunii "Best Romanian Act". Este pentru a treia oara cand MTV Romania prezinta cinci finalisti, in cadrul sectiunii "Best Romanian Act". Acum doi ani, castigatori au fost cei de la Animal X, iar anul trecut, trupa AB4.

Trupele Activ (cu piesa "Doar cu tine"), Cargo ("Daca ploaia s-ar opri"), Firma ("Important"), Ombladin feat. Raku ("Egali din nastere") si O-Zone ("Chitarele") ne vor reprezenta la Roma in aceasta seara, videoclipurile acestora fiind considerate cele mai populare transmise de postul MTV Romania, in perioada septembrie 2003 - septembrie 2004.

Cunoscut ca fiind Oscarul in muzica, MTV Europe Music Awards va avea loc in Italia, la Roma, intr-una din cele mai prestigioase sali de spectacol, Tor Di Valle. in aceasta seara, cu incepere de la orele 21.00, MTV Romania transmite in direct, timp de o ora, sosirea vedetelor participante festival, iar de la 22.00, gala decernarii premiilor.

Anul acesta gazda show-ului va fi legenda hip-hop Xzibit, care ii va avea ca invitati in spectacol pe Alicia Keys, Usher, Anastacia, Beastie Boys, Eminem, Gwen Stefani, Maroon 5, Nelly, The Hives si Tiziano Ferro.

Din culisele show-ului

* s-au inchiriat 7.315 camere si apartamente in 16 din cele mai luxoase hoteluri din Roma.

* aproximativ 150 de limuzine si mijloace de transport vor aduce invitatii.

* pentru cabinele artistilor s-au folosit 100 de canapele, 400 de cuiere si 150 de oglinzi;

* pentru asigurarea cateringului au fost folosite 18 tone de cartofi, o tona carne de vita, 3.200. lapte, 28.000 de oua, 500 kg de peste, 500 kg de cartofi prajiti, 10.000 de sticle cu apa.